Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAYIRLI OLSUN

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2020 14:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:01

2020-2021 Süper Lig sezonu başladı. Maçlar ilk devre sonuna kadar seyircisiz oynanacak. Seyirci olmayınca tatsız tuzsuz olsa da, tüm dünyayı saran Korona salgını ortamında maçların oynanması bile teselli oluyor. Salgının gidişatına göre TFF’nin aldığı karar muhtemelen sınırlı seyirci sayısı şeklinde değişebilir. Her seye rağmen ligin başlaması hayatın devamı için olumludur.

Tüm takımlarımıza başarılar ve hayırlı olsun.. Gerçi Gaziantep FK deplasmanda Galatasaray karşısında alınan 3-1'lik mağlubiyet ile sezon pek hayırlı başlamadı.

Lig bu sezon 21 takımla oynandığı için daha 39 maç gibi uzun bir maç maratonu var. İlk maçlar her zaman zordur. Hem rakibi tanıma, çözme, hem de kendi oyuncularını tanıma ve kullanma açısından önemlidir. Gaziantep FK geçtiğimiz sezon ki kadrosunu büyük oranda teknik heyetini de koruyarak sezona giriş yaptı. Kayode ve Twumasi gibi çok önemli iki oyuncu bu sezon yok. Kayode’nin yerine alınan Andre fena değil. Çabuk ve seri bir oyuncu. İlk maçı olmasına rağmen sırıtmadığı gibi çok sık da bir gol attı. Sumudica teknik anlamda 3-5-2 düzeninde takımı oynatıyor.. Ancak ilk devre bu düzen işlemedi. Geri üçlünün solundaki ve sağındaki iki kanat beki oyuncusu Oğuz ve Moriles, orta 5'liyi besleyemeyince ilk 45 dakika da Galatasaray orta sahası oyuna istediği gibi hükmederek 3-0 gibi skor oluştu. Geriye gelemeyen, çizgiyi muhafaza edemeyen bir savunma izledik. Kaleci Günay'ın kurtarışları olmasa skorun 5-6 olması işten bile değildi. Maçın başında VAR ile gelen penaltı Gaziantep FK'li futbolcuları oyundan düşürdü. Tabii rakibin Galatasaray olduğunu ve oyuncularının iştahlı oynadıklarını da göz ardı etmemek gerekir.

Maçın 2’nci yarısında daha derli toplu Gaziantep FK ve Andre' nin füzesi ile gelen gol vardı. Skorda değişiklik olmayınca maçta 3-1 Galatasaray'ın galibiyeti ile bitti..

Gaziantep FK’nin ligin başında çözmesi gereken asıl sorunu yönetimsel.. Mevcut kulüp Başkanının bırakacağım söylemleri, oyuncu ve teknik heyet üzerinde olumsuz etki veriyor.. Yönetim olarak Sumudica üzerinde baskı kurulamaması, antipati ve asosyal bir ortam yaratıyor. Kulüp ve şehrin yakınlaşması, bütünleşmesi gerekirken maalesef mesafe açılıyor.

Taşıma ve paralı taraftarla, bu iş yürümez... Bir an önce olağan üstü kongre ile yönetim güçlendirilerek söz sahibi olunmalıdır.. İlk elin günahı olmaz.. Devam...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.