Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HELVA ŞİRİN NEFS KAFİR

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2020 13:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:37

Helva şirin, nefes kafir derler ya. Zengin daha zengin olmak ister. Bu nedenle şehir, imar planları üzerinde daima oynanır Yeşil alanlar imar edilir, kendi iş yerine, muktedirlere, eş dosta ve parası olana göre düzenleme yapılır rant sağlanırsa şehirde yaşam kültürü zorlaşır. Dolayısıyla bir şehri imar planları üzerinde oynayarak tasarlamaktan daha fazla, onu gelişim süreci içinde sağlıklı ve sağlam biçimde yönetebilmeyi bilmek önemlidir.

Şehrin kalkınmasını sağlayamayan yetkili güçler, şehrin ekonomisi yerine kendi makam ve ikbal beklentileriyle, kentsel kozmetiğe yatırım yapanların eseridir şimdiki şehir yaşamı. Unutmamak gerekir ki; Beytülmal "deniz suyu" gibidir..

İçeni suya kandırmaz.. Alışanı da asla tatmin edip doyurmaz.! Şişirir.Hak ve Adaleten ayrılmayan, Beytülmal'ın manasını ve değerini bilen adama göre muamele yapmayan idarecileri Rabbim başımızdan eksik etmesin.

ZEYTİNCİLERİN DURUMU NASIL OLACAK

Zeytin zamanı geliyor. Yeşil zeytin satılmaya başladı. Zeytin Preslerinin durumu ne olacak. Zeytin presleri valilikçe bundan bir süre önce kapatıldı. Sebep preste çıkan karasunun Nizip çayına akıtılması. Zeytinyağı üreticileri kooperatif kurdular, ama bunlara karasunun atılması veya depolanması için yer gösteren de yok. Büyükşehir Belediyesi yer göstermesi lazım. Neden bu işin müsebibi Gaziantep organizede bir fabrika kapatılmadı. Ne olacak bu durum Gaziantep genelinde 55,60 adet pres ve çalışanlar ne olacak. Odalar niye sessiz konunun muhatabı kim. Zeytin sezonunda zeytin presleri çalışmayacak mı. Nizip çayını sanki sadece zeytin presleri kirletiyor.

EN TEHLİKELİ İNSAN TİPİ

En tehlikeli insan profili; intikam, hırs, hased ve sinsilik duygularını birlikte taşıyandır. Bu kokteyli taşıyan tipler en tehlikeli kişilik profilini oluşturlar. Bunları tanırsınız çevremizde çoktur ve hemen kendilerini belli ederler çünkü onların gözü hep başka insanların üzerlerindedir. İşleri güçleri iyi insanları, sevilen kişileri,kendilerinden daha başarılı olanları yalan, yanlış karalamalar ve dedikodularla bencillik çıkarcı ihtiraslarla vicdansızca engellenmeye çalışırlar. Yüzlerine karşı konuşamazlar.

Birilerine yaranmak, yaltaklanmak, fesatçılık, fırsatçılık, sinsilik ve entrika onlardadır. Çevrelerinde gördüğü iyi şeyleri takdir etmek değil, açığını bulmaya çalışmak ve kötülemek peşindedirler. Sürekli kıyaslama yaparlar o niye öyle ben niye böyleyim diye. Üretemezler, kendi işine gücüne bakamayıp gözü başkalarının işinde gücünde ve cebindedir. İçini kıskançlık, öfke, değersizlik ve özgüvensizlik kaplamıştır..

BİZDEKİ SİYASET

Bizdeki siyaset satranç değil, kahvehane kültüründen bir parça, “Okey”in yansımasıdır. Her seferinde yeniden karılır taşlar. Her seferinde farklı bir taş okeydir joker yerine geçer. Sahte okey vardır. Taş çalma vardır. Hile vardır, hurda vardır. Şu zamanda o kadar sorun varken siyaset konuşmak boşa harcanan zaman gibi. Bizde siyaseti şimdi en çok tüccarlar konuşuyor. Siyaset tüccarları

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.