Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HEMŞERİ DERNEKLERİ NE İŞ YAPAR

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2022 13:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:30

Hep merak etmişimdir hemşeri dernekleri ne iş yapar diye? Hemşerilik bilinci güzel ve de takdir edilen bir olgudur. Her yörenin kültürel değerlerinin yaşatılması o şehre zenginlik katar. Ama ne yazık ki, bu derneklerin birçoğu tabela derneği olmaktan öteye gidemiyor.

Bir heves ya da bir kişisel çıkar uğruna kurulan bazı dernekler bir süre sonra kimsenin uğramadığı, kapısının bile günlerce açılmadığı adresten ibaret kalıyor.

Bu derneklerde görev yapanlar neden görev yapmak istediklerini görev yaptıkları sırada az çok belli ederler.

Bazılarını tenzih ederim ama o dernekler sayesinde toplumda itibar sahibi olup, bürokratından siyasetçisine, ticaret erbabından, sanayicisine üst düzey insanlarla bu sayede tanışırlar. Ve onlardan topladıkları yardımlarla bazı toplantı ve yemek organizasyonu yaparlar.

Bunlardan bir çoğu seçim zamanlarında kendilerini daha çok gösterme çabasına girer fakat sonradan yine eski hallerine dönerler.

Yani bence, hemşehri derneği demek; Birkaç yataklı da olsa küçük bir misafirhanesi olmalı ve şehir dışından gelen hemşehrilerini ücretsiz, ya da cüzi bir meblağ karşılığında ağırlayabilmeli.

Hasta olana refakat, okul kaydı ya da başka bir iş için gelen hemşehrilere rehberlik hizmeti verebilmeli. Evlenen, sünnet olan, askere giden hemşehrilerine nakdi yardımda bulunabilmeli. Ramazan ayında, bayramlarda yoksul hemşehrilerini yalnız bırakmamalı, yaşadığı şehirdeki hemşehrilerinin haklarını gözetmek, öğrencilere burs vermek, fakir fukara olan hemşehrilerine iş, aş temin etmek, gerek sosyal açıdan gerekse siyasal açıdan sıkıntısı olan insanlara yardımcı olmaktır.

Şimdiye kadar ne yapmışlar çok merak ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.