Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HER TELDEN

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2022 14:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:32

Neredeyse her gün istisnasız birer, ikişer şehit veriyoruz. Bunlar doğru dürüst haber bile olmuyor. Ruhumuz karardı gelen şehit haberleri ve memleketin gündemi yüzünden. Sayılar utanıyor ölüm utanıyor giden canlardan. Her şey sıradanlaşıyor, biz sıradanlaşıyoruz, yaşam sıradanlaşıyor. Şehit haberi size veya bir yakınınıza gelmedikçe sadece rakamlardan ibaret kalıyor. Rabbim ülkemize ve bizlere güç kuvvet versin. 

MİLLET ŞAŞIRDI

Her gün farklı farklı şeyler duyuyor ve karşılaşıyoruz. Bazende neye, kime inanacağımızı şaşırıyoruz. Kim kimdir belli değil. Kim hızır, kim hınzır, kim gerçek, kim sahte. At iziyle, it izi birbirine karışmış olsada ne derler dünya fani, kul şaşar ama Allah’ın adaleti şaşmaz.

Zamlar artık rutinleşti Her gün iğneden ipliğe herşeye zam geliyor, Böyle gelmiş, böyle gider diye diye Suskun kaldığımız her olumsuz şey tavan yaptı.

Boşuna dememişler atalarımız;

Zenginin gönlü olana kadar

Fakirin canı çıkarmış.

Bir tarafta yoksulluk, işsizlik, pahalılık ve çaresizlik almış başını giderken, yurdumda her hafta ve her gün yeni bir gündem var. Gündem kimisi kaçamayacaksın derken kimisi uzaya gidiyorum diyor. Velhasılı ülke tımarhaneye dönmüş. Millet ne yapacağını şaşırdı artık kafalar karışık Allah sonumuzu hayır etsin

SİYASET KİRLENDİ

Memlekette kişisel siyaset, genel siyasete yansıdığından ve menfaate dayalı yapıldığından siyaset kirlenmekten, zan altında kalmaktan, yolsuzluktan, kayırmacılıktan kurtulamıyor. Hiç bir becerisi olmayanların zengin olduğu ender kurumlardan birisidir siyasi partiler! Onun için siyaset çok kirli bir müsessese haline gelmiştir. Herkesin birbirine gebeliği var. Bizdeki siyaset, memleketi ileri götürmek değil koltuk sevdasıdır. Yeter ki koltuğu kaptırmasın iktidar olmuş olmamış önemli değil.

Siyaset artık çözüm üretemiyor çözümsüzlük de sorunları büyütüyor. Bizdeki siyaset sadece gündem oluşturmaya çalışılan kısır bir siyaset. Yani siyaset imar etmiyor viran ediyor. Yerelde ve genelde bu hep böyle. Bu kirletilmiş siyaset umarım düzelir ve böyle gitmez.

KİBİR ABİDELERİ

Hiç ölmeyecekmiş gibi, kibirleri ile makamda saltanat sürenler, geçmişini unutanlar, koltuk uğruna insani değerleri bir çırpıda silip atanlar, vefa nedir bilmeyenler, verdikleri sözleri unutanlar, insanları kendi menfaatleri için kullanıp atanların yetkileri, güçleri, koltukları gidince selamsız kalır, toplum içine çıkamazlar. Asla unutulmamalıdır ki, hayat ebedi olmadığı gibi koltuklar, makamlar, unvanlar da kalıcı değil.

AKIL FİKİR MENFAAT

Akılları fikirleri rant ve avantalarını koruma çabası. Milletin yararına kılını kıpırdatma yok. Milletin üç kuruşuna tenezzül edip haksız yere nemalanan rant ve avanta peşinde koşan ne insanlar var. Öyle bir hal almışki torpil, rant, avanta, rüşvetle öyle özdeşleşmişler ki ölmeden Azraili görseler rüşvet verip yaşamaya çalışacaklar. Allah sonumuzu hayreylesin…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.