Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HER YÖNÜ İLE RAMAZAN

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2020 13:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:07

Bir şehrin temizliği o şehrin kalitesini gösterir. Şehrin temizliği ne kadar önemli ise şehirde yaşayan insanlarında temizliğe duyarlı olması bir o kadar önemlidir. Yaşadığımız korona günlerinde temizlik ve hijyen her şeyden önemlidir. Şehrin birçok yerinde saçılmış pislikler görüyoruz İnsanlar eldiven, poşet, kağıt atıklarını market çıkışlarına ve kaldırımlara atıyorlar. Unutmamak gerekir temiz şehir demek sağlıklı şehir demektir.

Mübarek ramazan ayı insanlar arası birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının en yoğun olarak yaşandığı bir aydır.

Bu ayda fakir fukaranın daha fazla gözetilerek doyurulması, yaralarının sarılması gerektiğini unutmamak gerekir.

Ramazan, sadelik ve paylaşım ayıdır. Eskiden ramazanda aşırılık ve lüks vardı.

Belediyeler ramazan etkinlikleri, Sivil Toplum Kuruluşları Ramazan bahanesi ile gösterişli sofralar kurardı. Şimdi o masraflı işlerin yerine ihtiyaç sahiplerine yardımlar yapılsa gençlerin okumasına destek olunsa olmaz mı?

Ya ramazanda yiyecek ve içecek sektöründe fırsatçılık yapanlara ne demeli.

NİZİP SABUNU

Nizip'in Türkiye'de en fazla sabun üretimi yapılan yerlerden birisi olmasına rağmen Nizip'te birçok sabun fabrikası üretimini durdurmuş vaziyette idi. Özellikle 1980'lerde İran-Irak savaşının yaşandığı dönemde Nizip'te sabun üretimi çok gelişmişti. Daha sonra kaliteyi bozan üreticiler bu gelişimin önünü tıkadılar. Umarım ki bu süreçte yeniden gündeme gelen Nizip sabunu kendini düzeltir ve buda Nizip sabunculuğu için iyi yönde bir fırsat olur. Yoksa eskisi gibi para hırsıyla içine her şey katılan Nizip sabunculuğunu kimse kurtaramaz. Yıllardır istikrarlı bir biçimde birkaç firmanın dışında diğerleride Nizip sabununa gereken ehemmiyeti vermeli.

DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ

Bir gün Dünya Basın Özgürlüğü gününü basın çalışanları olarak daha iyi şartlarda kutlamalarını diliyor ve umut ediyorum.

Basının, olayları doğru, yansız ve hızlı bir biçimde yansıtmak, toplumu aydınlatmak, eksiklik ve aksaklıkları sorgulamak, yönetilenle yöneten arasında köprü vazifesi üstlenmek gibi önemli bir görevi vardır. Maalesef şimdi mesleki değerleri önde tutarak gazetecilik yapmanın zorlaştığı bir süreçten geçiyoruz. Koronavirüs nedeni ile ekonomik daralma ve durgunluk, işsizlik, toplumun kırılgan kesimlerini iyice genişletti. İşveren, işçi, esnaf, günlük çalışanları etkiledi. Her sektör korona virüsün etki alanına girdi. Bu süreç, özellikle gazeteciler ve özellikle yerel basını çok etkiledi. Her koşulda görevini yapmaya çalışan gazeteciler hastalık riskine rağmen çalışıyorlar. İlkeli gazetecilik yapmamın bedelini zaman, zaman ağır bir şekilde ödeyen meslektaşlarımın Dünya basın özgürlüğünü daha iyi şartlarda kutlamalarını temenni ediyorum. Toplumu aydınlatan basın kuruluşlarımızın, bu zor süreçte yaşadığı sorunların çözümüne yönelik, hükümetin destekleme yapması gerekiyor. Yerel ve ulusal basın kuruluşlarımızda görev yapan basın emekçisi zor şartlar altında toplumu aydınlatma görevini yerine getirmeye çalışıyor”

Demokrasi söz konusu olduğunda, basınında özgür olması gerekmektedir. Gazeteci meslektaşlarımızın daha iyi koşullarda çalışmalarını, daha iyi imkanlara kavuşmalarını canı yürekten diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.