Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İKTİDARI VE MUHALEFETİ İLE

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2020 12:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:32

Bereketini hem sofralarımızda hem de kalplerimizde hissedeceğimiz üzerimizden kara bulutların dağıldığı bir ramazan ayı olsun. Ramazan ayımız mübarek olsun. Bütün insanlığa huzur getirsin, dertlerini kederlerini gidersin. Her günleri ramazan olan insanları unutmamak dileği ramazanınız mübarek olsun.

Bu süreçte salgınla mücadele ederken, yazarken konuşurken olaylara muhalefet, iktidar meselesi iktidarı eleştirme, muhalefete kızma olarak değilde nasıl mücadele edilir arayışında bulunmak gerek. İktidar muhalefetin önerilerini dikkate almak, muhalefette iktidara yol göstermek zorundadır. Böyle olmadığı sürece devamlı bir kaos olur. Yöre milletvekilleri salgınla ilgili vatandaşlara bazı güvenceler vermeli ve buna inandırmalıdır. Vatandaş bu süreçte Milletvekillerini yanlarında görmek istiyor. Bir gazeteci olarak basında ve sosyal medyada bilgilendirici ve paylaşımcı olarak ben sadece üç, dört milletvekili görüyorum. Ali Şahin, Mehmet Erdoğan, İrfan Kaplan ve Hüseyin Filiz.

HERKES KENDİNİ DÜŞÜNÜYOR

Bu süreçte bile dedikodu, yönetim biçimimiz ve yaşam şeklimiz olmuş. İletişim kanalları kapalı. Aceleciliğin, saygısızlığın, görgüsüzlüğün, neme lazımcılığın, duyarsızlığın cirit attığı bir memleket oluyoruz. Herkes kendisi için istediğini bir başkası için istemiyor. Herkes kendi nefsi başkasını düşünen yok.

Kambura sormuşlar

-Kamburun mu düzelsin-Yoksa herkes kambur mu olsun

Cevap; Herkes kambur olsun...

KİMSE BULUNMAZ BURSA KUMAŞI DEĞİL

Kendini bulunmaz hint kumaşı sananlar ve allemeyi cihan zannedip vazgeçilmez görenler, kul hakkı ve cehaleti kendine kalkan yapanlar. Fırsatçılık yapıp Milleti soyanlar. Ölüm var ve ölüm ayırt etmiyor. Unutmayın; Halkın terazisi, hassastır. İnce eleyip sık dokur! Halkın terazisi yanlış tartmaz Güzel günlerin tez zaman da gelmesi dileği ve duası ile.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevemiyorsan, dayanışmıyorsan, bir şiirden, bir kitaptan, bir müzikten keyif alamıyorsan, türkü mırıldanmıyorsan, dostluk geliştiremiyorsan, canı yananların sesine sağır kesilmişsen, aklı başında olmanın ne manası var......Ali Şeriati

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.