Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İLAÇ KARABORSASIMI VAR

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2021 12:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:44

Genelde Covid dolayısıyla yoğun bakım hastalarına Actemra 400 adlı ilaç veriliyor. Fakat Eczanelerde yok. Bulanlar aracılardan buluyor ve ilacın genelde karekodu karalanmış şekilde bulunuyor yani sahte olduğu iddia ediliyor. Fiyat ise çok yüksek. Neden doktorlar başka ilaç yazmaz veya onunla aynı değeri taşıyan ilaçlar yazılmaz.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili kanun çalışması yapılıyor çalışmaya göre yönetimlerinin yeniden il mülki idare amiri başkanlığında oluşturulacak müteşebbis heyetler ile yönetilecek. 'Huzur hakkı' adı altında bürokratlar OSB'deki görevleri nedeniyle gelir elde edebilecek. Genel kurul yapılarak müteşebbis heyet oluşturulacak. Katılımcılar kendi aralarından yapı kullanma izni almış olan en az 8 asıl 8 yedek en fazla 14 asıl, 14 yedek üye seçecek. Bu üyelerin de mülki amir hariç görev süreleri 2 dönem ile sınırlandırılacak. Hadi bakalım iki yıl süreyle olursa hem Organizede ne oluyor ne bitiyor dedikodusuda olmaz. Organizeler iş yapma yeridir dedikodu değil. Kime haksızlık edildi, Kim arsayı birleştiriyor, Kimin elektriği kesilecek, kim arsayı alacak, kim para yatırdı kim parasız aldı dedikodularıda dışarıya sızmaz vatandaşında kafası karışmaz belki.

KİMSE KİMSEYİ DİNLEMİYOR

İnsanlar öyle bir hale gelmişki bir olay olduğunda, bu olay hakkında hiç bir bilgisi olmadan anında karşı olduğu ve kendisinden görmediği tarafı suçlayarak hesap sormaya çalışıyor.

Acıma duygusu, bilgisi yok ve gelişmemiş.

Ahlak denen kavram ise çöküntü dönemini yaşamaktadır.

İnsanların birbirlerini dinlemeye, konuşmaya ve tartışmaya tahammülleri kalmamış. Bu da bazılarının işine geldiği için toplumu  gerçek gündeminden uzak tutmaya sevk etmektedir.

Bu olumsuz gelişmeler ve memleketin yıllardır sivri beton yığınlarıyla gelişmişlik göstergesi sayılması ve insan yerine bu alanlara sürekli yatırım yapılması medenileştiğimizin bir göstergesi değildir ve olamazda.

ZAMLAR ARTIK ÇEKİLMİYOR

Poşete zam gelmedi ama poşete giren her şeye zam geldi. Sürekli fiyat arttıran marketlere el atılacakmış atılsın ama esasen doğalgaz, elektrik, su, kiralar ve sürekli artan faturalara el atılmalı. Dolarla beraber millet dokuz doğurdu.

LPG 71 kuruş zamlandı, elektriğe %15 zam bekleniyor.

Doğalgaz zammı kapıda. Döviz kurları hak getire.

Esnaf ürünlere zam yapınca "Fahiş Fiyat" gerekçesi ile marketlere denetleme yapılması gündeme geliyor. Elektriğe, doğalgaza, benzine, motorine zam üstüne zam gelince nereye başvuracağız. Memleket coğrafyasında sadece insanlık ve insan hayatı ucuz kaldı.

GÜNÜN SÖZÜ

Alışır gönül ama tükenir ömür.

Bugün, gidecek olan tek şey EYLÜL olsun.

Dünya'da bitmeyen bir şey yok. Eylül nasıl bittiyse, Ekim de bitecek. Hayatın, ne sefası süreklidir, ne de cefası. Hayat onu ciddiye alana adildir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.