Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KADINLAR GÜNÜ VE DİĞERLERİ

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2021 12:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 19:44

Eli öpülecek kadınların, anaların dünyanın en güzellikleri evlerimizin direği adam olmayı insan olmayı düzgün birey olmayı bize öğreten kadınların bir gün değil her gün kadir kıymetlerini bilmek lazım. Kadını hatırlamayı ve önemsemeyi tek bir güne indirgeyince ona kıymet verilmiş olunmuyor. Fakat ne yazık ki günümüz kapitalist sistemi bunu istiyor ve özel günler ekonomisi yaratılarak piyasaya canlılık getiren diğer günler gibi kadınlar günü de bir gün haline getirilmiştir.

EN KOLAY ÇÖZÜM AĞAÇ KESMEK

Çok bilinen ve Kızılderililere ait olduğu söylenen bir söz vardır.

Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Memlekette yeteri kadar büyük binalar, bir sürü ucube yapılar durduğu yerde para basan mülkler, villalar evler, hanlar,iş yerleri, var ve son hızla yapılıyorlar. Çocuklarına miras bunlar kalır, çocuklarda, çocuklarına hatta üzerine ekler, dahasını da bırakır. Bıraktığın her beton yapıt, torununun çocukları için o da çok iyimser bir tahminle susuzluk havasızlık dünyasızlık demek olacak. Bunu anlamak çok mu zor?

Suyu kirlet, kaynağını kurut, ağaçları kes, her yeri betonla sıva ve tüm bu tahribatın sonucunda iyi bi şeyler olacağını bekle?

Hakikaten mi? Doğayı talan ederek, şehir merkezindeki ağaçları keserek yapılan o büyük projelerin gelişmişlik göstergesi olduğunu savun, medeniyet budur falan de? Bu mu, gerçekten mi, olacak şey mi? Bizde her zaman böyledir. Ne yol yaparken düşünülür, ne ağaç kesilirken...En kolayı seçilir. Kesin gitsin.

Memlekette kuş cıvıltılarını yok ederek her kesilen ağaç için çok üzgünüm.

ŞEHİTLERİMİZ

Vatandaşın ruhu karardı gelen şehit haberleri ve memleketin gündemi yüzünden. Memlekette her gün bir önceki günden daha kötü haberler alıyoruz.. Elimizden bir şey gelmiyor. Sayılar utanıyor ölüm utanıyor giden canlardan. Rabbim ülkemize ve bizlere güç kuvvet versin.. Bu kadar olumsuzluklara rağmen iyi şeyler de olmalı, her sabah üzücü şeylere uyanmaktan yorulduk. Siyasetçiler de daha fazla gerilim üretmesinler.

NORMALLEŞME

Normal günden selamlar. Normalleştikmi? Peki bizim normalimiz neydi? Biz normalleşiyormuyuz yoksa durumu mu normalleştiriyoruz? Hayırlısı olsun. Vatandaş yaşamla hastalık arasına sıkışıp kalırken, sorunları da maske maskeledi. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler.

BUKALEMUN TİPLER

Bazı insanlar var ki kavgaya girse taş değmez, yağmur yağsa yaş değmez. Yani her şey yolunda AŞ. Memlekette bazı insanlar hep mal alma ve menfaat peşindedir. Yağmur nereye yağarsa bereket oradadır diye tarlayı oraya kaldırmak onlar için en büyük zenginlik,

Bukelemun gibi bulunduğu ortama göre renk değiştirler. Etrafa bakınca görürsünüz.

MART KAPIDAN BAKTIRIR

Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır. Mart ayı dert ayı, Mart çıkmadıkça dert çıkmaz derler.. Şimdi Mart kapıdan Corona camdan baktırıyor. Mart ayında gelen corana Mart ayında gitsin.

Bugün gidecek olan sıkıntılarla birlikte Şubat olsun.

Gönlünüze, ömrünüze bahar gelsin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.