Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KARKAMIŞ'TA TARIMSAL KOOPERATİF

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2019 13:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:36

Yaptığımız projeler öncelikle Karkamış'a bir vizyon kazandıracak diyor, Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan Biz projelerimizi yaparken halkımızın önceliklerine cevap veriyoruz. Gelecek nesiller için gurur duyacakları bir Karkamış inşa etmek için yola çıktık. Bölgede bir ilk olacak Elif oğlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi çalışmalarına başladı. Nane yağı elde edebilmek için aroma ve yağ oranı konusunda Ar- Ge çalışmaları sonuçlanma aşamasında. Mesire alanı ve Fırat kenarı sahil yolu çalışmamız yoğun şekilde devam ediyor. Her iki projemizi de yakında Karkamış ve Baraklı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Spordan sanata, kültürel etkinliklere kadar birçok proje anlatan Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan Hemşehrilerimize ne söz verdi isek hepsini hayata geçireceğiz kararlıyız.

BİZİM MEMLEKETİN SORUNU

Bizim memleketin en büyük sorunu birlik ve beraberlik.

Bu olursa diğer sorunlar kendiliğinden çözülür diye düşünüyorum. Çünkü memleket bıçak gibi ikiye üçe ayrılmış durumda. Bu nedenle özellikle şehri yönetenlerin birliğimizi ve dirliğimizi zedeleyen, fitneyi, fesadı, nifakı, dedikoduyu ve düşmanca duyguları önce kendileri beslememeli, desteklememeli ve fırsat vermemelidir. Şehri yöneten başta Belediye Başkanı olmak üzere toplumsal dayanışmaya sıcak bakan, hoşgörülü affedici, sevgi ve saygı kurallarını ihlal etmeyen, verdiği sözde duran, kısacası insani değerleri uygulayan kişi olmalıdır. Aksi takdirde birlik ve dirlik içinde kardeşçe yaşamaktan söz etmek abesle iştigalden başka bir şey ifade etmez!.

Allah birlik, dirlik bilen kindar olmayan vatandaşı bütünleştirici insanları başarılı eylesin.

KİM HAYIRSEVER KİM FAYDALI BÜROKRAT

Hayır sever dediğin zaman, yoksullara, düşkünlere, yardıma muhtaç olanlara yardım etmeyi seven, iyiliksever, halkın yararı için okul, cami, sağlık ocağı, hastane vb. şeyleri karşılıksız yapan kimse akla gelir. Bunun örnekleri memleketimizde en çok rahmetli olanlardır.. Medarı iftiharlık ise, Milletvekili olmayla, profesör olmakla, bürokrat olmakla olunmaz. Memlekete yaptıkları ile insan medarı iftihar olur. Varmı bürokrat olup ta kendi çevresinden başkasına daha doğrusu memleketine faydası dokunan.? Bizde bürokratın gündeminde işinden çok sosyal medya vardır. faydasızlığını twitter ve fecebook söylemleri ve görüntüleri ile kapatmaya çalışır.

Günümüzde medarı iftihar olan birçok değerimiz vardır. Bir daha ki yazıda bu konu üzerinde yoğunlaşmak ve güzel şeyler paylaşmak ümidi ile.

NİZİP SPOR İÇİN TAVSİYE

Aslında Nizip spor başkanı Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı olmalı ve yönetimi iş adamlarından oluşmalıdır. Yönetimde, Ticaret odası, Ticaret Borsası gibi sivil toplum kuruluşları yer almalıdır. Kulüp müdürü spordan anlayan profesyonel biri olmalı ve takımla ilgilenmelidir. Sadece önemli konularda başkana danışmalıdır. İkinci önerim Nizip Karkamış gençlerini kaynaştırmak ve bu yörede futbolu sevdirmek için Nizip Karkamış spor adı altında Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan başkan olmalıdır. Gerekirse futbolu sporu sevdirmek adına iki belediye başkanı dönüşümlü olarak başkanlık yapmalıdır. Hem spora hem sporcuya hemde vatandaşa güven gelir diye düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.