Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kent konseyi ne iş yapar

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2020 12:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:10

Kent Konseyi meselesi önemli bir meseledir. Kent konseyi aktif hale getirildiğinde çok işler yapabileceğine de inanıyorum. Kent Konseyinin aktif çalışır ve şehirde etkili hizmetler yapar duruma gelmesi lazım.. Kent Konseyi göstermelik bir konsey olmamalıdır.

Madem kent konseyleri kanuni bir zorunluluk o halde ilimize faydalı bir sosyal proje haline getirilmelidir. Kent Konseyi çalışmalarında ilimizdeki sivil toplum kuruluşları ile halkı buluşturmayı ve faydalı projeler ortaya çıkarmayı hedef almalıdır. Toplumun her kesimine yönelik hizmetler sunabilmeli demokratik katılımı yerel düzeyde yaygınlaştırmalı, hemşehrilik bilincini yerleştirmeli, uzlaşma kültürünü geliştirmeli, Gaziantep'in tarihi, kültürel, doğal tüm değerlerine sahip çıkmalı ve bu değerleri zenginleştirmek için çalışmalıdır. Kent konseyinde proje olmalı. çözüm olmalı. Bu haliyle kent konseyinin ne yaptığını anlamış değilim. Ve anlayan bilen varsa dinleyebilirim...

BÜROKRASİ

Vatandaşın en büyük sorunlarından birisi de hantal bürokrasi.

Bürokrasi memleketin önündeki en büyük engel ve maalesef bir türlü çözülemiyor. Bürokrasi o kadar çok ağır işliyor ki. adam işine gelirse işlem yapar, işine gelmezse o masadan o masaya atar, işi yokuşa sürer, engel çıkartır, bir yıl önceki fişi ister ve buralarda buna bürokrasi denir. Bürokrasi insanı kanser eder! Ve artık inanın bürokrasi memlekette kokuşmuş!

SOYTARILIK

Valla artık, soytarılık ta kirlendi. Eğlendiren, güldürenler gitti. Şimdiki soytarılar, makam ve güç sahiplerinin etrafında dolaşır ama üretemezler, kendi işine gücüne bakamaz ama gözü başkalarının işinde gücündedir.

İçini kıskançlık, öfke, değersizlik ve öz güvensizlik kaplamıştır. İnsanların çalışarak, başararak hak ederek elde ettiği nimetlerden rahatsız olup o nimetlerin kaybolmasını isteyecek kadar merhametsiz ve bencildirler. Muhbir, kindar, kalleş ve eziktirler. Öz güvenleri olmadığından sürekli kin besleme ve düşmanlık duygusu ile yaşarlar. Allah bu gibi insanlardan cümlemizi korusun.

ŞEHİTLERİMİZ

Ateş düştüğü yeri değil; tüm vicdanları yaktı. Koca bir cenaze evine döndü memleketim. Diyecek söz kuracak cümle kalmadı. Bütün kelimeler anlamını yitirdi. Sözün bittiği yerdeyiz. Memlekette her gün bir önceki günden daha kötü haberler alıyoruz. ALLAH yardım etsin. Elimizden bir şey gelmiyor. Sayılar utanıyor ölüm utanıyor giden canlardan. Gün birlik olma günü Allah tüm Mehmetçiklerimizi korusun, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar versin inşallah

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.