Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KORONA GÜNLERİ-ÖZEL VE DEVLET OKULLARI-RAMAZAN FIRSATÇILIĞI

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2021 15:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:46

Ülkede siyasetten ve suni gündemlerden başka haber yok. Valla bıktık yeter, siyasetten doyduk usandık. Siyaseti, kıytırık işleri sabah akşam tv ekranlarında dinlemekten gına geldi Korona bir yana işsizlik, gün geçtikçe ülkenin en büyük meselesi olma yolunda ilerliyor. Geçim darlığı, gelir dağılımındaki adaletsizlik, yaşama standartlarındaki aşırı farklılık işsizliğin yarattığı sosyal ve psikolojik travmalar, intiharlar daha önce hiç görülmediği kadar yoğun yaşanıyor, belkide daha fazla yaşanacak. İçimizi kanatan bu olaylara bir an önce el atılmalı. Yoksa gidişatımız gidişat değil. Korona yükseliyor, Vaka sayısında Avrupa’da birinci dünyada 4.sıraya gelmişiz. Verilen emeklere yazık oldu. Sağlıkçılara, vatandaşa yazık oldu. Koronayla beraber, altın, dolar yükseliyor. Vatandaşın alım gücü düşüyor. Bu zor süreçte; gündemde vatandaşın umurunda olmayan suni olaylar var. Herkesin derdi kendine, kimsenin kimseye faydası yok. Hep söylerim yatırım, ar-ge vs sağlık ve eğitim alanında yapılsaydı ne kötü hastalık kalırdı nede eğitimsiz bir insan Dünyaya baktığımızda uzaya giden insanoğlu yeryüzünde sınıfta kalıyor. Mikrop belli ama ilacı yok. Sağlık örgütü daha kötüsü olacak diyor. Daha kötüsünün ne olacağını da söylemiyor. Biz sağlık bakanlığının günlük ölüm sayılarını yeni vaka sayılarındaki artışları istatistiksel olarak biliyoruz. Başka bir şey bilmiyoruz kötü olarak Bişey anladığımız yok. Yoksa zaten hep kötüydü, hep de kötü mü olacak. Kısaca Maske,Mesafe,1'nci 2'nci 3'cü dalga derken bizler mutant virüs ve farklı virüsleri konuşacak ve dinleyeceğiz. Şu süreç bize gösteriyor ve diyorlar ki virüs denen illet bitmeyecek ve sürekli isim mutasyon, yayılma hızı vs değiştirerek hayatımızda olacak. Çözüm ;Allah milletin yardımcısı olsun.

KORANADA ÖZEL VE DEVLET OKULLARI

Korona salgını ile birlikte eğitim sisteminin uzaktan eğitime geçmesi özel okul ve devlet okulu ayrımını minimize etti. Her iki eğitim modeli de birbiriyle aynı olmaya başladı. Sadece eğitim noktasındaki ayrıcalıklar değil özel okulların öğrencilere sunduğu sosyal imkanlar da malum korona yüzünden yapılamaz oldu. Uzaktan eğitim modelinden dolayı öğrenciler için planlanan birçok sosyal aktiviteler iptal edilince öğrenciler sosyal imkanlardan yararlanamadı. Bu da özel eğitim kuramlarının her sene başında velileri cezbetmek için öne sürdüğü ayrıcalıkları ortadan kaldırdı. Uzaktan eğitim ile birlikte herhangi bir ayrıcalığı kalmayan özel okullar için neden yüksek ücret ödensin karmaşası başladı. Öte yandan online eğitimin gerçek eğitimi karşılamayacağını savunan veliler kararsız. Diğer bir meselede Corona virüsü salgını nedeniyle ekonomik sıkıntıya giren, işsiz kalan velilerin çocuğunu kolejlerden almaya başladı. Her iki kesimi de sıkıntılı bir süreç bekliyor.

ÖNCELİK YAYANIN

Bir yıl önce, öncelik hayatın, öncelik yayanın’ uygulaması ile trafik bilincinin yaygınlaştırılmasıyla kazaların önüne geçilmesi hedeflendi ve önce yaya' diye sloganla hayata geçti. Her yıl her tarafta yaya kırmızı çizgimizdir sloganı var. Ama. kurallara uyan var mı? Yaya geçidinin olduğu her yerde yol yayaya aittir. Memlekette yayalar yaya geçidi dahil kaldırımlardan bile geçemiyor. Denetim şart ama birazda suç bizim insanımızda, ne yayaya saygı ne de yayanın kendisine saygısı var. Hiç kimse hakkına razı değil.

RAMAZAN FIRSATÇILIĞI

Ramazan yaklaşırken üstelik koranavirüs gibi hastalık kol geziyorken fırsatçı, stokçu kan emiciler, etiketlerini değiştirmeye başlamışlar. Bir fırsat çıkmasın hemen üşüşülür, boşluklardan yararlanır, işleri kılıfına uydururuz. Sonuçta birileri günün sonunda haksız kazancı ile mutluyken, geniş bir kesim kaybetmenin ve adaletsizliğe uğramanın öfkesi içinde ortada kalır. Allah, insani değerlerle vitrinini süsleyerek insanlara kazık atmanın ve nemalanmanın hesaplarını yapan fırsatçı şarlatanlara fırsat vermesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.