Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KORONA İLE ORTAYA KARIŞIK

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2020 13:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:45

Memleketim için bir öz eleştiri yapmak gerekirse eğitimde genelde diplerdeyiz. Memleketin dinamikleri sadece paraya çalışıyor Ve bazı sıkıntılar bize gösterdi ki; Memlekette azıcık ta olsa yatırım, AR-GE vs gibi çalışmalar sağlık ve eğitim alanında yapılsaydı ne kötü hastalık kalırdı nede eğitim görmemiş insan. Kültür beşiği olan memleketimde alışveriş merkezlerinin sayısı kültürel mecraların sayısını geçmiş durumda. Bizde nedense her şey ticari kaygıyla yapılmış.

KORANA GELDİ O DA GEÇER İNŞALLAH

Düne kadar aklımızda deprem, Amerika, Rusya, Suriye, İdlip ve mülteciler vardı. Onlar hayatımıza sanki çok hızlı girdi ve çıktı. Şimdi gündem korana virüsü. İnşallah yakın bir zamanda korona virüsü yerini iyi şeylere bırakır ve çıkar hayatımızdan.

Soluduğumuz kirli hava, negatif düşüncelerimiz, kolayca kapıldığımız umutsuzluk, bozulmuş insani ilişkilerimiz, söylediklerimiz, işittiklerimiz hırslarımız, korkularımız, kıskançlıklarımız, güvensizliklerimiz de en az hastalıklar kadar zehirliyor bedenimizi.. Hatta bazen daha fazla. Siz siz olun moralinizi bozmayın.

KORONA PAKETİ

Koronovirüs nedeni ile Sayın Cumhurbaşkanının açıkladığı pakette Esnaf, işçi ve dar gelirli vatandaşı destekleyici bir madde yok. Dar gelirliye, elektrik, kira, borçlar vs gibi hayati önem taşıyan bazı maddeler olmalı. En azından bir iki ay. Yığınla işsiz insan var. Günü birlik çalışanlar var. Açıklanan tedbir paketi milyonlarca insana uğramıyor. Bunlar sağlanmalı ki evde oturma isteği olsun. İnşallah tez zamanda açıklanan ekonomik pakete bunlar ek yapılır

Ne zaman teşvik ve tedbir paketi açıklansa iş dünyası ve odalar açıklanan tedbir paketine destek verirler işlerine geleni alırlar. Ama iş istihdamın arttırılmasına yönelik meseleye gelince sosyal medyada göstermelik açıklamalar yaparak bu konuda Reisin sözünü dinlemezler. Eğer Reisin istihdam seferberliğine iş dünyası, odalar uysalardı işsizlik bu seviyelerde olmazdı. Herkes kendi nefsine. Umarım zor günler yaşadığımız bu günlerde memleket için bir adım atarlar. Unutmayın ölüm de var.

TEDBİR ÜZERİNE

Mısırlı düşünür Mustafa Mahmud der ki:

"1 mümin ile 1 kafir denize girse, sadece yüzmeyi bilen kurtulur. Allah cahilleri kayırmaz. Bundan dolayı da cahil müslüman boğulur, yüzmeyi bilen kafir kurtulur."

Yani ahmaklıkla tevekkülü birbirinden ayırt etmeliyiz.

HERKES İŞİNE BAKSIN

Maşallah herkes iki günde koronavirüs uzmanı oldu. Önüne gelen salgının nasıl önleneceği konusunda ahkam kesiyor. Biraz ciddiyet olmalı bu süreçte. Milletin sosyal medyada ve TV'lerde manipülasyon yapanlara, ahmak ve şovmenlere tahammülü yoktur. Her meslekten kişiler virüs uzmanı oldu. Keşke şu virüsle ilgili sadece alanında uzman kişiler açıklama yapsa. Bırakın da herkes kendi alanında konuşsun. İnsanları panikletmeyin...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.