Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KORONASPOR

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2020 16:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:28

Bütün dünyayı etkisi altına alarak hızla yayılan Koronovirüs belası üretimden tüketime günlük hayatımıza, geleceğimize kısacası her şeyimize adeta ipotek koydu.

Dünya sağlık örgütünün Pandemi olarak nitelendirdiği salgının en fazla darbe vurduğu,engellediği alanlardan biri de spor. Atletizmden tenise, yüzmeden güreşe, basketboldan futbola etkisi altına almadığı kısıtlamadığı spor dalı yok. Salgının hızla yayıldığı mart ayının başından beri, hemen hemen yerküre üzerindeki ülkelerde bütün ligler, maçlar, yarışmalar, hatta olimpiyatlar durmuş ertelenmiş durumda. Ama hastalığa karşı mücadelede de en önemli faktör, vücut direnci. Bunu da sağlamanın en önemli yolu spor. Kulüpler sporcularını bu karantina günlerinde evlerinde bireysel antrenman programları ile dirençli ve fit tutmaya çalışıyorlar. Gerçi bu günlerde alınan önlemler ve tedbirlere uyum neticesinde yavaş yavaş oyuncular sosyal mesafe kuralına da uyup sahaya inmiş durumdalar. Gruplar halinde çalışmalara başladılar.

Yetkilerin açıklamasına göre de haziran ayında futbol takımları tekrar sahada olacak, muhtemelen de seyircisiz oynanacak. Lig kaldığı yerden devam edecek. Doğrusu da bu.... Açıklama oluncaya kadar çeşitli senaryolar yazılıp duruldu... Ligin bu hali ile tescilinden, Play-off ve tek şehirde turnuva olarak kalan 8 maçın tamamlanması şeklinde yazılıp çizildi. Ekonomik rantın çok yüksek olduğu futbol endüstrisinde güçlü ve lobisi sağlam olan kulüpler ses verdi.

Futbolsuz günlerde gündem oluşturdu.. Gaziantep FK bu anlamda hocasının firarı dışında sesiz ve silik kaldı. Yabancı oyuncu cenneti olan ülkemizde oyuncuların çoğu belirsizlik nedeni ile ülkelerindeler... Toparlanmaya bugün başlasalar ülkemize geldikten sonra 15 günlük karantina nedeniyle ancak takımla birlikte sahada olacaklar... Adeta sezon başı gibi hazırlık devresine girmek zorundalar. Gaziantep FK, Koronaspor olarak bu işin neresinde. Kaçarcasına Ülkesine giden teknik direktör Sumidica ve ekibinin süratle şehre dönmesi gerek. Aynı şekilde ülkelerine giden yabancı oyuncuların da şehre dönmesi hazırlık süresi açısından önemli... Tabii oynanmasa da sezon sonu süre itibari ile geliyor sözleşmesi biten oyuncular, transferler, ödenmesi gereken paralar, hepsi dağ gibi yığılmış yada yığılacak. Ekonominin dibe çöktüğü kulüplerin en büyük gelir kaynağı yayıncı kuruluşun para ödemediği dönemde planlama ve strateji çok önemli... Öz kaynaklar, alt yapı ve yerli oyuncu kriteri büyük önem kazanmış durumda.. Fizikseli geçelim görsel olarak da hangi branşta olursa olsun sporsuz hayatın çekilmez ve monoton olduğu gözler önüne serildi. günümüzün her anında koronosporu izler ve mücadele eder hale geldik.. Mağlubiyeti alt edilmesi yakındır. Kurallara uyalım. Evde kalın sağlıklı kalın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.