Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KORONAVİRÜS ZAMANLARI

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2020 12:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 17:07

Ölen öldüğü ile, eden ettiği ile kalıyor ama ateş her zaman düştüğü yeri yakıyor. Genelde stratejik hataların kurbanıyız. Öyle bir zaman oldu ki ölen öldüğü ile kalırken yaşayan rahat yaşayamıyor. İnsan sağlığı çok pahalı, insan hayatı ise çok ucuz. Ama çevreye dönüp baktığımızda her şey mal, mülk her şey para pul. Ve insanlar aynı. Allah bizlere önce sağlık ve huzur versin. Sağlığınıza dikkat edin, az stres, bol huzur. Kimse mezara bir şey götürmüyor.

KÖTÜ ŞEYLERE UYANMAKTAN USANDIK

Memlekette her gün bir önceki günden daha kötü haberler alıyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. Sayılar utanıyor ölüm utanıyor giden canlardan. Rabbim ülkemize ve bizlere güç kuvvet versin.. Bu kadar olumsuzluklara rağmen iyi şeyler de olmalı, her sabah üzücü şeylere uyanmaktan yorulduk. Siyasetçiler de daha fazla gerilim üretmesinler. Bu zor günlerde ne kadar yorgun ve mutsuz olsak ta, ard arda gelen vefat haberleri ile yakınlarımızı sevdiklerimizi ebediyete uğurlasak ta hayat hep beklentidir. Bu günler inanç ve dayanışma ile geçecek. Bu kadar olumsuzluklara rağmen iyi şeyler de olacak. Çay harda, yiğit darda pişer! Üzerimizdeki kara bulutlar dağılacak. Hepimize sağlık ve mutluluk, memleketime huzur gelecek. Sabırlı ol inancını kaybetme Her şey güzel olacak demiyorum, elbet kötü şeylerde olacak ama hep sonunda iyilik kazanacak, güzel şeyler olacak.

ÖZEL HASTANELER

Özel hastanelerde oda ücretleri 1200,2000 çift kişilik en az 550-750-100 TL. Bu dönemde parayı peşin almadan hastayı yatırmıyorlar. Alsınlar ama abartmasınlar. Bağırta bağırta vatandaşı soyuyorlar. Bazı hastaneler covid 19 vakalarını ticarileştirdi. Vatandaşın sağlığı ve eğitimi devletin sosyal yükümlülükleri arasındadır. Şu anki gidişat gösteriyor ki, okullar ve sağlık kurumları kar amacı gütmeyen statüde olmalı ve çalışmalıdır. Sağlık ve eğitim özel sektörün insafına bırakılmayacak kadar önemlidir. Ticaret başka alanlarda olmalı. Allah vatandaşın yardımcısı olsun.

GEÇİM DERDİ BİR BAŞKA

Ülkemin TV'lerinde siyasetten başka haber yok. Vatandaş bunları dinlemekten, görmekten doydu usandı. Sabah akşam TV ekranlarında siyasi demeçleri dinlemekten, her gün konuşan bilim kurulu üyelerinden gına geldi. işsizlik, geçim sıkıntısı koronavirüsün önüne geçti. Millet bir yandan koronavirüs belası ile uğraşırken geçim sıkıntısı çekiyor ve zorlanıyor. Maddi problemler yüzünden intiharlar başladı Belki de daha fazla yaşanacak. İçimizi kanatan bu olaylara bir an önce el atılmalı. Gündem tamamen ekonomiye odaklanmalı. Eskiden ne derlerdi güncelleyelim. İnsanları sigara öldürmez, virüs öldürmez. Ağır yaşam koşulları hayat pahalılığı ve bunların getirdiği psikoloji öldürür.

SAMİMİYET

Ne olursa olsun, hangi şart altında olursa olsun samimi olmak bambaşka bir şey. Samimiyet saygıdır, inceliktir, kendini ifadedir. Kaçmak yada yalanların arkasına saklanmak değildir. İstediğini de istemediğini de söyleyebilmektir. Allah, insani değerlerle vitrinini süsleyip insanlara yalan söyleyerek aldatmanın ve nemalanmanın hesaplarını yapan fırsatçı şarlatanlara fırsat vermesin.

GÜNÜN SÖZÜ

Mevlana diyor ki;

Dua edecek güzel bir gönlün yoksa, güzel yürekli insanlardan dua iste

Ne diyorlar; Alçak gönüllü insanlar ile alçak olmaya gönüllü insanları karıştırdığın vakit yalayacak çok ayağa rastlarsın. Ne kadar yalarsan yala yine ağanın artıklarını yersin. Dualara gir, yetim başı okşa, İyilik yap. İyi ol. Dürüst ol, vicdanını dinle ve adaletli ol.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.