Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KÖTÜLÜK TİPLEMELERİ

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2021 15:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:33

Cehaletin sayısız tanımı vardır.En tehlikeli insan tipi dağdan inme, dinden dönme ve sonradan görmemidir. Anton Çehov, en tehlikeli insan tipi az anlayan, çok inanandır demiş.

En tehlikeli insan profili; intikam, hırs, hased ve sinsilik duygularını birlikte taşıyandır. Bu kokteyli taşıyan tipler en tehlikeli kişilik profilini oluşturlar. Bunları tanırsınız çevremizde çoktur ve hemen kendilerini belli ederler çünkü onların gözü hep başka insanların üzerlerindedir. İşleri güçleri iyi insanları, sevilen kişileri yalan, yanlış ihbarlar, intibalar, bencillik ve çıkarcı ihtiraslarla vicdansızca engellenmeye çalışırlar. Birilerine yaranmak, yaltaklanmak, fesatçılık, fırsatçılık, sinsilik ve entrika onlardadır. Çevrelerinde gördüğü iyi şeyleri takdir etmek değil, açığını bulmaya çalışmak ve kötülemek peşindedirler. Sürekli kıyaslama yaparlar o niye öyle ben niye böyleyim diye. Üretemezler, kendi işine gücüne bakamayıp gözü başkalarının işinde gücünde ve cebindedir. İçini kıskançlık, öfke, değersizlik ve özgüvensizlik kaplamıştır.. Doğruya, güzele, memlekette iyi işler yapmaya, hayra kim bir adım atarsa onu alaşağı etmek gibi bir dürtüleri mevcuttur.

Bunlar, Allahü teâlânın bir kimseye ihsân ettiği nîmetin, onun elinden çıkmasını arzu ederler. Başkasının iyi hallerini, başarısını veya zenginliğini hased edip, kendisinin o hallere veya zenginliğe kavuşmasını isterler.

İnsanların çalışarak, başararak hak ederek elde ettiği nimetlerden rahatsız olup o nimetlerin kaybolmasını isteyecek kadar merhametsiz ve bencildirler..

Muhbir, kindar, kalleş ve eziktirler...

Çalışkan, hayırsever iyi ve başarılı insanlar arasında oluşan ahengi, çalışma azmini, güven duygusunu bozmak ve köreltmek memlekette nifak tohumları ekmek için hayatın her alanında varlardır. Özgüvenleri olmadığından sürekli kin besleme ve düşmanlık duygusu ile yaşarlar. Genelde böyledirler hele birde özel olarak sorun yaşadıkları insanlar varsa ya onlarda kendilerinden bir şekilde üstünse, o zaman yapamayacakları kötülük yoktur, vicdanlar kararır, kasten yangına körükle giderler. Bu gibi kişilikler hayatın ve insanlığın dışında kalmalılar.. En tehlikeli insan için sayılacak çok daha tanım var ama içimden gelen bu.

Bilinmelidirki, kötülükle iyilik gelmez...

HERKES BİLDİĞİNİ YAPSA

Keşke herkes bildiği konularda konuşsa, anlatsa, yazsa herkes istifade edebilse. Ama bizde herkes siyaset bilimci, herkes spor, dış politika, iç politika, yazar ve her konuda uzman, herkesin kesin bir tahmini var. Sosyal medya bu tür uzmanlarla dolu.. Bilgi yok, kopyala yapıştır, başkasının yazısını kendi yazısıymış gibi yayınla. Yorum ve fikir çok. Kulaktan dolma sözlere ne kadar çok değer yüklüyoruz. Haddi zatında doğru yorum doğru bilgiye dayanır. Kulaktan dolma bilgilerle düşündüklerinizi anlatmak başkalarının fikirlerini yazmak yorum değildir. Kısaca oltayla keklik vurulmaz.

PTT Ayçiçek misali. Herkes işini iyi yapsa memlekette kötü bir iş kalmaz.

SAÇMA SAPAN GÜNDEMLER

Tv kanalları yazılı medya, saçma sapan adamları, saçma sapan konuları tartıştırıp duruyor. Milleti suni gündemlerle oyalayarak boş bir gündem yaratıyorlar. Eğer vatandaşın gerçek gündemi aranıyorsa adresi kanallar değil sokaktır. Kasap et derdinde koyun can! Vatandaşın gerçek gündemi iş, aş, geçim alım gücü, salgın bunları konuşan yok. Vatandaş öye bir hal almış ki tenceresine zerre katkı sunmayan gündemlere itibar etmiyor

NORMALLEŞME NE ZAMAN

Konuştuğum herkes bu yasaklar ne zaman biter diyor ve yorum yapıyor. Bende bilmiyorum ama bence pandemi ile ilgili yorumlara itibar etmemek lazım. Hastalık ne zaman biter yerine yasaklar ne zaman kalkar diye soruyoruz, Normalleşme ne zaman başlayacak merak ediyoruz. Bence bizim memlekette çok ta normal olan birşey yok

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.