Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KUM OCAKLARI ÇEVREYE ZARAR VERİYOR

Yazının Giriş Tarihi:
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2023 08:19

Karkamış ve çevresine bakma fırsatımız oldu. Manzara hiç de iç açıcı değil. Yollar berbat. Fırat nehri üzerinde kurulu kum ocakları çevrelerindeki yaşamı tamamen yok ediyor. Kum çıkartılan yerlerde oluşan göletler sivri sineklerin aşırı üremesine neden oluyor. Doğanın yapısı tamamen bozuluyor. Konuştuğumuz vatandaşlar, ağır tonajlı kum kamyonlarının yolları tahrip ettiğinden şikayetçi ve muzdaripler. Bu kum ocaklarının ruhsatlı olup olmadıklarını bilmiyorum ama çevreye verdikleri zarar felaket. Yetkililerin bunların karşısında da kayıtsız kalmamaları lazım. Bir de gördüğüm kadarı ile Fırat Nehri'nde yoğun alabalık yetiştiriciliği yapılıyor. Her şeyin aşırısı gibi aşırı avlanma da hem balık türlerine hem de su minerallerine zarar verir. Yerleşim yerlerine yakın yerler insanlar tarafından kirletiliyor ve tüm canlıların hayatını tehlikeye sokuyor. Hiç kimsenin veya kurumun kamuya ait yol ve doğaya zarar vermeye hakkı yok. Bu konu üzerinde durulması gereken önemli bir çevre sorunu

HER ŞEYİMİZ SİYASET

Ülkede siyasetten başka haber yok. Valla bıktık yeter, siyasetten ve siyasilerden doyduk usandık. Sabah akşam tv ekranlarında görmekten gına geldi. Vatandaş olarak biz yorulduk, bıktık bunları izlemekten. Genç işsizlik %26' yı aştı yüzde 14,7'le son 10 yılın en yüksek işsizliği yaşanıyor, son 1 yılda 1 milyon 259 bin kişi daha işsiz kaldı, TÜİK verilerine göre 4 milyon 668 bin kişi resmen işsiz. Üniversite mezunu işsiz sayısı neredeyse 55,60 ilin nüfusuna yaklaşmış. İçimizi kanatan bu olaylara bir an önce el atılmalı. Yoksa gidişatımız gidişat değil. Gündem tamamen ekonomi olmalı.

MEMLEKET SORUNLARI

Dedikodu, yönetim biçimimiz ve yaşam şeklimiz olmuş.

Kamu kurum ve kuruluşlarında iletişim kanalları kapalı.

Trafik tam bir rezalet. Aceleciliğin, saygısızlığın, görgüsüzlüğün, neme lazımcılığın, duyarsızlığın yollarda cirit attığı bir memleket

İntihar eden, cinnet geçiren cinayet işleyip masum canlara kıyan.

Zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğu ve zeugma gibi dünyaca ünlü bir antik kentin içinde olmasına rağmen hiçbir turizm hareketi olmayan ve bu zenginlikten faydalanamayan bir memleket.

Marka kent diye yola çıkanlar, kentin itibarını iyi düşünmelidir.

Trafik allak, bullak. Tarihi ve kültürel yerlerden faydalanılamıyor yönlendirme levhaları zayıf. Okul alanı yok, sağlık alanı yok, spor yok.

Müsebbibi kimler diye sorulduğunda, yegane cevabı; şehri itibarından yoksun bırakan, şehri değil kendini düşünen yöneticilerden başkası değildir. Diye alıyoruz cevabı..

Mesele çok, Suriyeli meselesi, trafik, kültür, eğitim, kaldırım, spor, sağlık ev kiraları gibi birçok mesele çözüm bekliyor.

BEBEK ÖLÜMLERİNE ÇARE BULUNMALI

Bebek ölümlerinin ana sebebi hastane enfeksiyonu Yeni doğan ünitesindeki bebeklerin hepsinin hastanelerde doğduğuna göre, dışarıdan bir şey almaları söz konusu değil. Dolayısıyla hastanede alıyorlar. Enfeksiyon olan hastanelerin yoğun bakımları kapatılarak dezenfekte edilmelidir. Ve yenilenmelidir. Bakanlık. Sağlık müdürlükleri acilen denetlemeler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.