Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEMLEKET YENİ YILA GİRDİ AMA

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2022 14:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:32

2021 de çaresizliği, acıyı yaşadık, Çocuklarımızı, arkadaşlarımızı, yakınlarımızı ve dostlarımızı kaybettik 2021 'de yitirdiklerimiz çok daha fazla oldu.2021 Deprem, sel, salgın, yangınlar, kuraklık. iç karartıcı haberler, ölüm, hastalık, zam ve çaresizlik yılı oldu. Emekli, esnaf, çiftçi, işçi sıkıntılı günler yaşadı.2021 yılı bitiyor geri bakıp özlenecek bir yıl gibi değil. Allah 2022'de beterinden korusun Millet artık yeni bir yılın gelişini değil gidişine sevinir hale geldi. Duamız temennimiz odur ki kara bulutlar dağılsın artık güzel ülkemin üzerinden Allah'ım memleketimize, milletimize huzur ve bereket versin dedik demesine ama 2022'ye gözlerimizi zamlarla açtık. Akaryakıta ve elektriğe anormal zamlar geldi!

Aileler, esnaf, çiftçi, işçi, memur, emekli ve dar gelirlisi artık nefes alamaz hale geldi. Bu zamlar yapılırken markete ne diyeceksiniz manava ne diyeceksiniz! Yeni yıl piyangosu oldu zamlar. Allah milletin yardımcısı olsun.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Zırt pırt habire meydana gelen elektrik kesintilerinin küçük bir kısmı planlı çalışmalar için yapılsa da büyük bir kısmının artık keyfiyetten kaynaklandığını düşünüyor vatandaş. Bu kesintiler nedeniyle birçok kişi ve kuruluş (Doğalgaz, buzdolabı, asansör, engelli, hasta vs) mağdur olmakta vatandaşın sıkıntısı görmezden gelinmektedir. Memleketimde elektrikler yağmur yağdığında kesilir, soğuk havada kesilir, sıcak havada kesilir, öksürsen kesilir, aksırsan kesilir, sanki her fırsatta kesilmek için bahane arar.

GENEL OLARAK SİYASET

Şimdiye kadar gördüklerimiz, yaşadıklarımız siyasette hiçbir kesimin birbirinden farkının olmadığını, gücü ele geçirenin bir makama gelenlerin tüm sözlerini unuttuğunu gösterdi. Hiç bir becerisi olmayanların (il başkanı, ilçe başkanı vs) zengin olduğu ender kurumlardan birisidir siyasi partiler! Memlekette kişisel siyaset, genel siyasete yansıdığından ve menfaate dayalı yapıldığından siyaset kirlenmekten, zan altında kalmaktan kurtulamıyor.! Onun için siyaset çok kirli bir müsessese haline gelmiştir. Bizdeki siyaset, memleketi ileri götürmek değil koltuk sevdasıdır. Yeter ki koltuğu kaptırmasın iktidar olmuş olmamış önemli değil. Siyaset yapanlar istisnalar hariç genelde siyasete girdikten sonra zengin olurlar. O yüzden vatandaş  tıkanan siyasette umut arıyor. Genelde siyasette üç duygu oya dönüşür; Umut, korku ve öfke. Ve şu anda millette bunlar var. Bakalım hangi duygu umudun işaret fişeği olarak seçimlere yansıyacak.

NİZİP'TE ANJİYO MERKEZİ KANAYAN YARA

Son günlerde dahada iyi görülüyor ki; Nizip'te Devlet hastanesinde anjiyo ünitesinin bulunmaması ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Nizip, Karkamış ve hatta Birecik ilçesinde yaşayan vatandaşların kalple ilgili acil durumlarda hayatta kalma ve gerekli müdahale konusunda sırf bu eksiklik nedeni ile büyük risk altında olduklarını her fırsatta yazıyoruz. Memleketim Nizip ilçesinin ve çevresinin iç burkan, can sıkan en büyük meselesi donanımlı bir sağlık merkezinin olmayışıdır. Burada yaşayan insanların acil hasta olmaları durumunda hayatını kaybetme riski oldukça yüksektir. Kalp krizi geçiren bir kişinin yakını hastasını mecburen Gaziantep'e götürecek Çünkü Nizip devlet hastanesinde anjiyo merkezi yok. Üç beş ilçenin merkezi konumunda olan bu memlekette sağlık hizmetlerinin yetersizliği gerçekten çok üzücü. Sağlık önemli ve her şeyin başı! İnsan sağlığı çok pahalı, insan hayatı ise çok ucuz. İnşallah yeni yapılan hastane bir an önce biter ve anjiyo merkezi olur. Yoksa durum vahim son günlerde daha da arttı bu anjiyo olayı. Umarım bir an önce bu iş çözülür.

EŞİTSİZLİK HER ALANDA OLMAMALI

Hep söylüyoruz kurumlarda da insanlar arasında adaletsizlik eşitsizlik olmamalı. Mesela birileri düğünde çatır patır ses ederken, diğerine sen sus olmaz, Mesela kafeler yılbaşında saat erken kapatılsın derken diğer yanda başka yerde saat farkı olmasız kapatılmamasına göz yumuluyorsa bu hakkaniyetli olmaz.. Birileri kollanırken diğerine haksızlık olmaz. Birinin hakkı neyse diğerininde olmalı. Adamına göre değil kuralına göre işleyen bir sistem olmalı. Sosyal eşitsizlik karşısındaki öfke toplumu daha da gerer.

GÜNÜN SÖZÜ

Ne demiş Şadi Şirazi; Midesi geniş olanın yüreği dar olur. Bencillik, açgözlülük, doyumsuzluk o kadar yaygın ki, ne demiş eskiler; Sabah bir sela öğleden sonra veda, hoşcakal dünya…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.