Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEMLEKETİMİN DEĞİŞMEYEN HALLERİ

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2021 13:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:21

Memleketteki yapılaşmayı düşündükçe sıkıntı duymamak elde değil. Yaratıcılıktan, denetimden ve estetikten uzak, yeşil alanların hızla yok edilerek çoğalan kerameti kendinden menkul gayrimenkul halleri memleketime hiç mi hiç yakışmıyor. Havada uçuşan fiyatlar, betonlaşan bir şehir. Memlekette yeni yapılan konutlarda en dikkat çekici unsurlardan biri de, dışı lüks, gösteriş ve şatafata rağmen planlamadan yoksun oluşu. Yapılan evlerin bir çoğu yapıldıktan bir sene geçmemesine rağmen dökülüyor. Ve bunların fiyatları dudak uçuklatıcı. Memleketi betona gömen bu evlerin fiyatları, kiralar hangi kriterlere göre nasıl ayarlanıyor? İnsana verilen değer neredeyse kalmadı. İnsanın kazandığı paranın değil, paranın kazandığı insanların ve koltuğun değeri arttı. Araç amacın önüne geçti. İnsanlık zor zanaat. Her şeyimiz sahte, gösteriş ve menfaat üzerine kurulu.

YEREL SİYASETTE İKTİDARMI YOKSA MUHALEFETMİ BAŞARILI

Sordum; Yerelde (il ve ilçelerde) siyaset yapanlarda muhalefetmi başarılı yoksa iktidarmı? Yerelde iktidarmı sahada, yoksa muhalefetmi? Genel siyaset ve genel başkanlar hariç sizce  taşra da kim halkla iç içe.

Cevaplıyorum; AK Parti'yi iktidara getiren neden bir ekonomik krizdi. Şu anda hastalık, işsizlik gibi daha da derinden hissettiğimiz bir kriz var. Buna rağmen geneli katmasız, kendi bölgemde gördüğümü söylüyorum yerelde AK Parti tüm kurmayları ile beraber köy köy mahalle mahalle milletvekilinden belediye başkanına, kadar dolaşmadıkları yer kalmıyor .AK Parti’nin yerelde uyguladığı politikalar mı çok başarılı, Yoksa Arada sırada ilçeye gelen muhalefet partilerinin il başkanları, milletvekilleri bir iki oda ve göstermelik başka yere gitmediği sadece rutin yerleri ziyaret edip gittikleri için mi başarılı. En son İYİ parti heyetinin ziyareti gibi. Sonuç itibariyle yerelde başarısız olan muhalefet, iktidarın başarısına en büyük katkıyı sunuyor. Bazı yerel muhalefet partilerinde neler oluyor derseniz, her zaman ki gibi, birbirlerini yiyorlar. İktidar yanlıları muhalefeti, muhalefet yanlıları da iktidarı suçlamayıp şapkalarını önlerine alsın düşünsünler. Özellikle yerel siyasetçiler.

SİYASETTE STRATEJİ

Genelde ve özellikle yerel siyasette önemli olan stratejidir. Stratejide de önemli olan zamandır. Günübirlik siyaset olmaz, siyasette devamlılık esastır devamlılık olduğunda da ilkeli siyaset olur. Siyasette önemli olan üslup ve düzeyi koruyarak memleket ve vatandaşı konuşmaktır. Türkiye'de olup biteni zaten TV'ler anlatıyor. Önemli olan memleketi anlamak ve anlatmaktır.

GAZİANTEP GİTTİKÇE DAHA PAHALI BİR ŞEHİR

Sürekli gündeme geliyor. Gastronomi kenti Gaziantep'te başta baklava olmak üzere, kebap, sebze, meyve, giyecek, gıda maddesi çok ama çok pahalı fiyatlar uçmuş. Gaziantep'i ilçeleride takip ediyor Nizip'te ekmek 1.50 nohut dürümü 5 TL. Kontrolsüz fiyat artışları son sürat devam ediyor. Allah milletin yardımcısı olsun

ÖZEL KURSLAR-OKULLAR  BİRİNCİ İSE NEDEN EĞİTİM DİPTE

Reklam panolarına göre memlekette bulunan özel eğitim kursları ve özel okulların hepsi birinci çıkarmış. Türkiye kaçıncısı, birincisi, il birincisi, sözel birincisi, falan filan ama nedense memleket eğitim ve öğretimde hep diplerde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.