Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MERHABA

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2019 16:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:09

Eskilerin bir tabiri vardır. Tebdili mekanda fayda var diye.. Çok uzun olmasa da bir süredir yerel medyayı, özellikle de sporu, futbolu, sadece takipçi pozisyonunda izliyordum. 2004 yılından buyana 15 yıldır Gaziantep sporunun yazılı ve görsel basınında yer alınca daha fazla kenarda duramadım..

Daha önceki yıllarda da aktif olarak yazar köşemin olduğu Gaziantep yerel basınının marka değeri Güncel gazetesinde spor yorum ve yazılarımla sizlerle tekrar beraberiz.. Bu fırsatı sağlayan Güncel Gazetesi imtiyaz sahibi sayın Yakup Çiçek'e teşekkür ederek, Güncel okurlarına merhaba diyorum.

Öncelikle Bal Liginde mücadele eden yılların Gaziantepspor'unun Şanlıurfa deplasmanından dönerken kaza geçiren vefalı taraftarlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Uzun bir aradan sonra Süper Ligde bu sezon yer alan şehrimizin temsilcisi Gaziantep F.K. ligin 13.cü haftasını kendi saha ve seyircisi önünde 2-1'lik Y.Denizlispor mağlubiyeti ile kapattı.13 hafta geride bırakılırken alınan 16 puan ve teknik direktör Sumidica gündemden düşmedi. Sezona 1.ci lig play off şampiyonu ve Sayın Adil Konukoğlu başkanlığında Gazişehir FK. olarak 5-0'lık Fenerbahçe mağlubiyeti ile başlanılsa da, ilerleyen haftalarda sürpriz sonuçlar alarak çıkışa geçen Sumidica’nın başrolde olduğu bir takım izledik. Sayın Adil Konukoğlu Başkanın işlerinin yoğunluğu nedeniyle olağanüstü kongre ile başkanlığı Sayın Mehmet Büyükekşi'ye devretmesi ve takımın isminin Gaziantep FK 'ne dönüşmesi ilepek de başarılı olmayan, puan kayıplarının olduğu yeni bir süreç başladı. Sezon başı transferleri, isteği doğrultusunda yapılan takımın teknik direktörü Sumidica Denizli mağlubiyeti sonucu, "Elimde kurtarıcı denecek oyuncu yok" demeci ile adeta kendisini kurtarma, aklama çabası içerisinde görüldü. Ara transfere kadar oyuncu alınamayacağına göre ,ligin devre arasına 4 maç kala ilginç bir açıklama...

Süper lig gerçekten çok çetin maçlara sahne oluyor... Genelde dekenar yönetimi iyi olan takımlar oyuncu kadrosuna bakılmaksızın iyi sonuçlar alıyor.. Sivasspor, Alanyaspor, Y.Malatyaspor, Başakşehir mütevazi kadroları ve yerli teknik direktörler ile ligin zirvesinde olan takımlar.. Antalyaspor ile (son 2 maç) yabancı teknik adama sahip kulübüz... Gaziantep FK. Kadro derinliği ve isim zenginliği olmayan bir takım.. Sezon basından beri 13 maçın hepsinde kazansa da kaybetse de kalesinde gol gören bir takım.. Bir takım zafiyetlerin özellikle savunmada olduğu kesin. Oyuncu tercihi ve değişikliklerinde müdahale anlamında sıkıntı var. Ligin ilk yarısının bitimine kadar olan son 4 maçta ihtiyaçları iyi tespit etmek gerekir.. Bu arada yönetimce ,sezon sonuna kadar olan sözleşmesi uzatılan Simudica'yı tartışmak faydalı olmaz...Taraftar ve şehirle adaptasyon, uyum ve ahenk sorununa odaklanmak daha faydalı olur...taraftar ve medya desteğinin olmazsa olmazlardan olduğu unutulmamalı.. Bu hafta geçmiş olsun.. Önümüze bakalım...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.