Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MESELELER ÇÖZÜLMELİ

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2020 12:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:21

Elektrik hizmetleri özelleştirildikten sonra daha kaliteli hizmet almayı beklerken kesintiler daha da arttı. Evet arıza olabilir ama böyle uzun süreli kesintilerde olmaz. Bu bayram öncesi bir kaçtır oluyor. Elektrikler yağmur yağdığında kesilir, soğuk havada kesilir, sıcak havada kesilir, öksürsen kesilir, aksırsan kesilir, sanki her fırsatta kesilmek için bahane arar. Daha sonra elektrikler kesilince sular da kesilir olan vatandaşa olur. Kesilen elektrik, yavaşlayan işler, kesilen sular ve en önemlisi gerilen sinirler. Parasını ödediğin halde kullanamadığın internet ve bozulan eşyalarda cabası. Elektrik kesintileri özelleşmeden sonra sanki daha da arttı. Elektrik kesintisi olan yerlerde altyapı durumu nedir? Yeterli midir? Yetersizse İhaleye girerken dağıtım şirketi altyapı yetersizliğini görmedi mi? Neden bu keyfiyete seyirci kalınıyor, vatandaşın sıkıntısı görmezden geliniyor.

Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar tepkilerini her platformda ve sosyal medya üzerinden gösterse de, bugüne kadar dağıtıcı firmadan elektrik kesintileri hakkında doyurucu cevap alamıyorlar, alamadılar. Ya içme suyunu oto yıkama için kullanan bazı petrol istasyonları ve işletmelere ne demeli. İsraf devam ediyor Bizi gerçek manada sömürüyorsunuz ama maalesef ki kimse sizi denetlemiyor, hesap sormuyor.

ÇİFTÇİ VE FISTIK, FINDIK BAKLAVA

Çiftçinin sesi soluğu olan kurum, kuruluş veya kişiler varmıdır? Bölgede fıstık veya mazot, gübre, yem, elektrik, tohum,ilaç gibi girdi maliyetlerinin makul düzeylere çekilmesi için konuşan, gündeme getiren çiftçilerin sözcüsü olan bir kurum varmıdır? Çiftçinin yılda birkaç kez ihtiyaç duyduğu makine ekipmanlarını temin etmek, düşük faizli kredi talebini karşılamak, tarımsal kredilerde kredi masraflarının alınmamasını sağlamak sigorta mecburiyetini kaldırmak, takibe düşmüş kredi borçlarını faizsiz ve uzun vadeli olarak yapılandırmak için çabalayan ve bunları sürekli gündeme getiren çiftçi sözcüsü varmıdır? Kooperatif kurmak için öncülük edilmişmidir. Görünen o ki fıstık rekoltesi bu sene yüksek diye diye ürün satış fiyatları tüccarın insafına bırakılacak ve spekülasyoncu stokçulara yarayacaktır. Vatandaş ucuz baklava neden yiyemiyor. Neden fındık taban fiyatı açıklanıyor. Çiftçiye sahip çıkan tarım konusunda projeler üreten bir kurum, kuruluş veya sözcüsü olmalı. Çiftçi bu kadar yalnız ve sahipsiz bırakılmamalı.

ZEYTİN PRESLERİNİN DURUMU NE OLACAK

Zeytinin yan ürünleri olan pirina ve karasu fabrikacıların en çok uğraştıkları sorundur. Uzun süredir bu sorunla uğraşan zeytin presleri valilikçe bundan bir süre önce kapatıldı. Sebep preste çıkan karasunun Nizip çayına akıtılması. Zeytinyağı üreticileri kooperatif kurdular, ama bunlara karasunun atılması veya depolanması için yer gösterende yok. Büyükşehir Belediyesi yer göstermesi lazım. Ne olacak bu durum Gaziantep genelinde 55,60 adet preste çalışanlar ne olacak. Konunun muhatabı odalar devre dışımı, Zeytin sezonunda zeytin presleri çalışmayacakmı. Nizip çayını sanki sadece zeytin presleri kirletiyor

HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR

Kurban bayramında bir kez daha gördük ki, her koyun kendi bacağından asılıyor. Başkasının işlediği günah bizim sevapları arttırmıyor. Bana bir şey olmaz demeyin tedbirli olun. Zaten herkes kendi başının çaresine baksın durumuna gelindi, herkes kendine baksın ve çevresine zarar vermesin. Maalesef hayatta çan eğrisi sistemi yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.