Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NİZİP DEVLET HASTANESİ

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2019 12:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:14

Nizip Devlet hastanesine gittiğiniz zaman. Öyle bir hal ki Polikliniklerinde bırakın yürümeyi, nefes almakta bile zorlanıyor insan. Nizip nüfusuna oranla(çoğu artık Suriyeli) hastalara cevap verebilecek kapasiteden çok uzak bir hastane. Orada bekleyen vatandaşın canının burnunda olduğu da görünen bir gerçek. Hastanede yoğunluk had safhada. Acil gelenleri söylemiyorum bile. Bugün gencecik bir kızımız kalp krizi nedeni ile hayatını kaybetti. Nizip ve çevresi kalple ilgili acil durumlarda hayatta kalma ve gerekli müdahale için anjiyo merkezi olmaması sırf bu eksiklik nedeni ile büyük risk altında. Nizip'te sağlık Allah'a emanet. Buradaki hastaların ortak görüşü ise ' Sağlam gelen hasta çıkar'.

NEYE YARAR

Şöyle bir baktığınız zaman bazıları vardır ki para hırsıyla yaşar, tuttuğunu koparmaya çalışır, hiçbir kimseye yararı dokunmaz. Malının mülkünün izini sürer, geceleri uyumaz, hesabını bitiremez. Uykusuz geceler yaşar ve de ölümden korkar, çoğu zaman stres içinde yaşar.

Belki farkında değildir ama malının, mülkünün ve makamının ışığı kabir kapısına kadar onunla arkadaşlık eder, lakin öldükten sonra ışığı cılız bir mum gibi çabuk söner, bir müddet yansa da yavan kalır. Memlekette böyle örnekler çok. Bir yerlere gelmiş ama esamesi okunmayan o kadar insan var ki.

Bunların, adı, sanı çabuk unutulur ve unutulmuştur.

KENDİMİZE GÜVEN

Sevgi, saygı ve güven olmadan; arkadaşlık, dostluk, gibi ilişkiler bir kaç adımdan öteye gidemez. Kimi kadın güzeldir, kimi erkek yakışıklı. İster güzel, ister yakışıklı olsun çoğu kişi bilgisiyle övülmek ,ruhu ile sevilmek ister, çünkü güzellik ve yakışıklılık gelip geçicidir, bilgi ve ruhun güzelliği ise kalıcıdır. Hani bir söz vardır sevgi evin sağ direği, saygı evin sol direği, güven ise evin çatısıdır. Hatta saygı yoksa sevgi rol yapmaya başlarmış derler. Güven saygıyı, saygı sevgiyi, sevgide hareketi getirir. Harekette başarıyı. Yeni bir güne uyanmak, olumlu ya da olumsuz olarak gördüğümüz her mevzuda sakin olmak, yetişmesi gereken her mevzuda hakim olmak, hayatın her haliyle güzel olduğunu kabul etmek, sevgiyi, saygıyı, güveni başkalarından beklemek yerine bunları kendimizde çoğaltmak başarıdır. Kendimizi üzüp hasta olacak derecelere gelmek, stres ve kaygı ile hayat geçirmek, beklentiye girmek, pes etmek başarıyı ve insanı yoran şeylerdir.

Bir kez geldiysek bu hayata yaşayacağımız her an bizim şereflenmemiz içindir.

BİR BELEDİYE BAŞKANI DUASI

Vatandaşa asılsız yalan söyleyeni, yerine getirilmeyecek vaatler vereni. Belediye başkanı olduktan sonra seçmenden uzaklaşanı, seçmene yabancılaşanı, seçmeni tanımayanı, seçmene kapıyı kapatanı, memleketine hizmet yerine çevresini zengin edeni, köşe döndüreni, onlara ihaleler vereni; otopark sorununu çözemeyeni, trafik keşmekeşliğine, kaosuna göz yumanı, rant uğruna kaçak yapılara, kaçak katlara izin verecek olanı kısaca zübük olanı cenabı-hak belediye başkanlığını kısmet etmesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.