Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NORMALLEŞME VE İŞSİZLİK

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2020 13:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:35

Normalleşme önce hayat ve ekonomi ile olmalı. Gündemimizden siyaset çıkmalı ve ülke gerçeklerine bir an önce dönmeliyiz. Mesela geçim gibi, mesela işsizlik gibi, mesela ekonomi gibi, mesela dolar gibi, üretim gibi.! Normalleşmeye dönerken vatandaş bunları bekliyor. Türkiye'nin asıl gündemi işsizlik, pahalılık ve geçim derdi. Gelecek kaygısı, hayat pahalılığı, işsizlik, vatandaşı gittikçe yoksullaştırıyor ve geçimini zorlaştırıyor. Düşük ücret, yüksek faturalar, vergiler, sağlık ve trafik bir an önce çözülmesini istediğimiz sorunlar. Siyasi çekişmeleri makam, mevki, menfaat, koltuk sevdasını bir kenara bırakıp sorunların acilen çözülmesi lazım. İktidarı ve muhalefeti ile.

Yoksa rekor işsizlik, hayat pahalılığı aynı zamanda lüks şatafat ile kaynakların israfı arasında betonlaşmış şehirlerde yaşamak zorlaşıyor. Salgın hastalığın kol gezdiği şu zamanda vatandaş işsizliğin pençesine bırakılmasın.

SAĞLIKTA TANITIM

İyi bir binaya sahip olmanız veya birkaç iyi doktoru bir arada bulundurmanız oraya kolayca müşteri-hasta çekeceğiniz anlamına gelmiyor. Ticaret ve satışın temelinde olduğu gibi sağlık sektörünün de vazgeçilmezi pazarlama ve tanıtım faaliyetleridir.

Bunu hediye vererek sağlayamazsınız ki verdiğiniz hediyeler neler. Hastaneler ve sağlık kuruluşları yüzeysel tanıtım yaparak kaliteyi düşürmemelidir. Pandemi döneminde zaten insanlar korkarak hastaneye geliyorlar. Şuan yapılan bu tür tanıtım kendilerine yarar yerine zarar vermektedir. Çünkü vatandaşta o kuruluşun vasat olduğu algısı oluşur. Sağlıkta esas olan tanıtım ve pazarlamanın amacı kendinde olanı, neler yapabildiğini yani varlığını hedef tüketiciye hastaya, vatandaşa bildirmektir. Başarılı tanıtım vatandaşa bir şeyler söylemeli. Vatandaşı harekete geçirmeli hissettirmeli ve hastaneye, sağlık kuruluşuna gelmeyi cesaretlendirmelidir.

Vatandaşın tanıtımı gördükten sonra herhangi bir şekilde tepki vermesini sağlamalı. Sağlıkta tanıtım çok önemli. Yaratıcı bir fikir içermeli. Orjinal, uygun, farklı, etkileyici, tepki verdirten, hatırlanan, harekete geçiren ,basit, anlaşılır, açık, tüketici iç görüsünü yakalamış bir fikir olmalı. Gel vatandaş bizde daha ucuz algısı yaratmamalı. Hastane tanıtımlarında güven kokmalı. İnsan sağlığı her şeyin üstündedir.

A.KARAKOÇ

İlaç olsa içme düşman tasından

Sakın taş attırma dost arkasından

Kim iki yüzlüyse tut yakasından

Bir yüzüne bir de canına tükür. Abdurrahim Karakoç

Vefatının 8. yılında Rahmet ve minnetle anıyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.