Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PAHALILIK ALGISI YOK EDİLMEZSE

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2022 13:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 21:44

Gastronomi kenti Gaziantep'te yapılan festival güzel emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Festival öncesi yapılan tanıtım toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Sayın Davut Gül'ün olduğu toplantıda aynen şu sözleri söyledim. Sayın Başkan Gaziantep'te başta baklava olmak üzere, kebap, sebze, meyve, giyecek, gıda maddesi çok ama çok pahalı ilk evvela kontrolsüz fiyat artışları denetlenmeli. Gaziantep için artık pahalı şehir algısı var, vatandaş Gastroantep yerine Gastrokazık diyor ve şehrin imajı zarar görüyor örneğin vasat bir kafede bile bir fincan çay 13 kahve 30 ila 40 TL. Festival park küçük, fıstığı Nizip'e kurutmalığı Oğuzeli'ne kaydırın o ilçelerde de festival havası olsun bir çok insan Gaziantep'e bile gelemiyor diye Gaziantep'te gazetecilerin önünde söyledik. Başkan hanım ve Vali bey dinledi. Umarım ki bu yapılan Gastronomi Festivali bu defa iyi bir hava yakalar.

GAZİANTEP NELERDE BAŞARILI

Merak ediyorum en son ne zaman Gaziantep sağlıkta, bilimde, teknolojide, sanayide, sanatta veya eğitimde bir buluşun ya da araştırmanın ev sahibi oldu? Tırı, vırı göstermelik işler haricinde. Gastronomi kentiyiz en çok yemek kültürüne sahibiz pahalılıktan doğru dürüst yiyemiyoruz ama daha çok birbirimizi yemeyi seviyoruz…

SİYASETTE MAĞDURU OYNAMAK ARTIK TUTMUYOR

Siyasette günlerin ne getireceği belli olmaz. Seçim ne zaman olur, kimler seçime girer, kim kazanır bilinmez ama gönül ister ki siyasette adam gibi adamlar, adam satmayanlar yalan etmeyenler başarılı olsun.

Bizim insanımız hep mazlumun yanında yer alır doğasında vardır.

Bunu bilen kurnaz siyasetçiler siyasette bu oyunun tuttuğunu bilir ve hep mazlum rolü oynar hatta kimi parti başkanına ağlar yol arkadaşını satar, kimi hep mağdur siyaseti yapar ve cukkayı götürür. Siyasetçinin düşüncesinde kim haklı kim haksız önemli değildir onun için önemli olan mazlum gözükmektir. Çünkü kazanmanın yolunu mazlum gözükmekte bulur.

Son dönemdeki yeni gerçeklik; ‘siyasette algıyı inşa eden kazanır’ düşüncesi.

Bu algıyı artık ekonomik şartlar kırdı. Vatandaş dertleriyle dertlenen sorunlarına çare üreten sevincine ve üzüntüsüne ortak olanı arıyor. Artık mazlumu oynamak tutmuyor ve bunlar olmadan siyasette başarı yakalanamaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.