Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAMPİYONLUĞUN HİKAYESİ

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2019 13:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:58

Yine zor oldu ama bu sefer oldu. Bir önceki sezonun hayal kırıklığı, çok iyi mücadele edilen maç sonucunda penaltılarda çok avantajlı bir durumda iken kaybedilen şampiyonluk ve tabi ki tüm şehrin yaşadığı hayal kırıklığı. 2018-2019 sezonu da başlarken herkesin aklında hiç şüphesiz kaybedilen maçın hayal kırıklığı ve yeni sezonda yine şampiyonluk beklentisi ile kurulacak takım vardı. Sezon başında takımda çok büyük revizyona gidildi ve neredeyse sıfırdan bir takım kuruldu ve takımın başına da İstanbulspor da başarılı olan Yalçın Koşukavak getirildi.

Yalçın Hoca ile büyük beklentiler ve şampiyonluk parolası ile lige başlandı ve nitekim de ilk maçta Denizlispor’u deplasmanda yenerek lige iyi bir başlangıç yaparak başlandı. Daha sonraki haftalar galibiyetler, beraberlikler ve yenilgiler birbirini izledi. İstikrarsız bir grafik çizen Yalçın Hoca ve ekibi 7. Haftaya kadar devam etti. 7. Haftada kendi evimizde oynadığımız Osmanlıspor maçını 3-2 kaybetmemiz Yalçın Hocanın sonunu getirdi ve yollar ayrıldı.

Hoca arayışlarını hızlandıran yönetim geçen sezon bizleri çok üzen ve şampiyonluktan eden Mehmet Altıparmak ile anlaşmaya vardı. Mehmet hocadan da beklentiler çok yüksekti, geçen sezon bizi saf dışı bırakması ve kariyeri bu beklentiyi yarattı. Bu beklentiyi karşıladı mı derseniz, bence şampiyon olmasına karşılık takıma iyi futbol oynatamaması beklentiyi karşılayamadı.

İlk maçına Elazığ deplasmanın da çıkan hoca farklı galibiyet alarak umutları yeşertti ve acaba o sezon bu sezon mu dedirtti. Ancak bir hafta sonra kendi evimizde Ümraniye spor ile berabere kalmamız acaba Mehmet hocayla da böyle bir ileri iki gerimi gideceğiz sorularının oluşmasına neden oldu. İnişli çıkışlı grafik son haftalara kadar böyle devam etti ve takım ilk ikiden çıkmaktan çok playoff u kovalıyor havası estiriyordu. 33. Haftaya geldiğimizde kendi evimizde aldığımız Gençlerbirliği mağlubiyeti sonrası 6.sıraya düşen takım şehirde panik havası estirse de, son maçın kümeye düşmesi haftalar önce kesinleşen Karabük ile oynanacak olması içimizi biraz ferahlatmıştı. Ve nitekim de Karabük galibiyeti ile ligi 5.sırada bitirip playoff a kalıp Osmanlıspor ile eşleşmiştik.

Playoff a gelecek olursak, eminim hiçbir takım playoff a kalmak istemez. Gerek maçların zorluğu gerek stres katsayısının yüksekliği işleri olduğundan daha zor bir hale getiriyordu ki nitekim de öyle oldu. İlk maçta Osmanlıspor’u üstün bir oyun neticesinde 2-0 yenerek rövanşa avantajlı gidiyorduk. Ancak rövanşta beklediğimiz avantajı kullanamadık ve kötü bir oyun neticesinde 2-0 mağlup olduk ve maç uzatmalara gitti ve uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Korkulu rüyalar görmemize neden olan penaltılar yine karşımızdaydı ve herkesin aklına geçen sezonki Erzurumspor maçı gelmişti ki bu sefer farklı oldu ve penaltılarda 9-8 yenerek eleyip finale çıktık ve rakibimiz komşu şehir ve ligin flaş ekibi Hatayspor oldu.

Vakit geldi gün çattı ve artık rakip süper lig 1. ve 2. yenen flaş ekip Hatayspor du. Taraflı tarafsız herkesin favorisi iyi futbol oynayan Hatayspor’du ancak finallerin favorisi olmadığını ve olamayacağını göstermiş olduk. Her iki takımında temkinli başladığı maçta karşılıklı ataklar ile geçildi ve ilk yarıyı Gökhan Alsan’nın kafa gölüyle 1-0 önde kapattık. İkinci yarıda herkesin artık maçın böyle biteceğini söylediği dakika 83 te Mirkan’ın attığı golle maç 1-1 e geldi ve maç uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca geçen sezon olduğu gibi penaltılara gitti ve içimizden acaba yine mi dediğimiz dakikalar geldi çattı. Ancak korkulan olmadı ve penaltı atışlarında 5-3 üstünlük sağladık ve süper lige çıktık.

2017 yılı ile küme düşen Gaziantepspor ile ligde temsilcisi kalmayan şehrin, 2019 yılında tekrar Süper Lige çıkarılmasında maddi ve manevi çok büyük emeği geçen başta kulüp başkanı Adil Konukoğlu’na ve tüm yöneticilere, vefakâr taraftarlara ve şehrin önde gelenlerine şehir adına teşekkür ederiz. Asıl iş bundan sonra başlıyor dersek yanılmayız, süper ligde kalıcı olabilmek ve akılcı adımların atılması süper lige çıkmak kadar zor olsa da kalıcı olabilmenin en büyük adımı şehir ile takımı kaynaştırmak ve eski Gaziantepspor ruhunu aşılamaktan geçtiğini düşünüyor iyi haftalar diliyorum…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.