Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANKİ SAVAŞ BİZDE

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2022 13:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:27

Ülkenin biri hapşırsa tükürüğü bizim tepemize düşüyor, Haberlere bakınca savaş Ukrayna'da değil de sanki Türkiye'de. İnsanlar yağa, una, şekere saldırmış. Pandemi yasağında da aynısı olmuştu. Ülke içinde sıkıntı çıksa demek ki bu insanlar birbirinin malını da yağmalayacak. Nedir bu aç gözlülük. İnsanlar düzelmedikçe hiç bir şey düzelmez bu topraklarda Ne demiş, İbn-i Haldun; Kıtlık zamanlarında insanları açlık değil, alışmış oldukları tokluk öldürür. Yüzyıl önce sanki bugünler için söylenmiş bir söz. vatandaşların yarattığı izdihamı düşünürsek.

Allah sonumuzu hayır etsin.

ZEYTİN AĞACINA DOKUNMA

Bu topraklarda zeytin ağacından daha kadim, daha büyük bir zenginlik yoktur. Zeytin ağacı yüzlerce yıl yaşar ve yaprağından meyvesine kadar her noktası şifa doludur. Tek bir zeytin tanesi kadar bu memlekete hayrı olmayanlar durduğu yerde zeytin ağaçlarına dokunmak akıl karı değildir. 

Zeytin Anadoludur.

Zeytin sonsuzluktur.!

 NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN

Pandemi yasakları kalktı. Dünyada savaş var ölmek ve öldürmek için virüse gerek kalmadı. Vatandaş diyorki; Virüs bizde meydanı zamlara bıraktı. Çünkü bizi sigara öldürmez, virüs öldürmez. Ağır yaşam koşulları hayat pahalılığı ve bunların getirdiği psikoloji öldürür.

MEMLEKETİN EN ÖNEMLİ SORUNU

Memleketimde evlerin yüzde 90 iskansız. İskansız evlerde ticarethane elektriği ödeniyor. Doğalgazda böyle bir ayrım yok. Bu nasıl bir uygulamadır. Evlerinde oturduğu yerde esnaf olarak görünen hemşehrilerimin bu sıkıntılı süreçte sorunları çözülmeli.

ÜLKE PARTİ ÇÖPLÜĞÜ

Korona dolar altın euro, enflasyon, işsizlik, yoksulluk zamlar, vatandaşın alım gücü derken gündemde sadece vatandaşın umurunda olmayan suni olaylar var.76 yaşında, fosilleşmiş Tansu Çiller parti kuruyormuş Üretim yok, emek yok millete  hizmet  etmek  yerine türlü pazarlıklarla milletin  geleceği  üzerinden  koltuk  kapma yarışına  bizde  siyaset  deniyor. Bu gidişle ülke parti çöplüğüne dönecek

HAYAT BİR OYUNSA.....

Düşündüğünüz zaman ne kadar aklınız ve yeteneğiniz varsa o kadarda dünyadaki oyunlara hamle yapabilirsiniz. Bu yaşam boyu sürecek bir oyundur...

İnsan aklında durağanlık olmadığı, akli melekesini yitirmediği sürece ne akılda çözümsüzlük olur, ne de dünyada oynanacak akıl oyunu biter. Çünkü insan bir damla sudan meydana gelmiştir, meyil bulup yönlendirildiği her yere akar. O nedenle de hiçbir zaman düşünen akılda çözümsüzlük yoktur. Düşünen akıl her seferinde yönelip hedefi ve uğraşacağı şeyi bulur. Hayatı bir oyun olarak düşünürsek, bu arayış ve yöneliş ölene kadar insanda devam eder.

Ancak aklımızı yeterince kullanamıyorsak, bazende kendimize yarar yerine zararda verebiliriz.

GÜNÜN SÖZÜ

"Hayatta Mart'a benziyor.

Hem kış bitmedi, hem umut var bahara."

Öyle bir his işte ikisi bir arada. Yeni umutlarınız ama eskiyecek sağlam gönlü zengin ahdi ve vefayı bilen dostlarınız olsun! Bir gönül alanınız bir de huzur vereniniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.