Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEÇİMDEN SEÇİME KIYMETİNİZ VAR

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2023 14:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:29

Her seçim zamanı denir veya akla gelir. Eşekler yük zamanı, öküzler ekim zamanı, insanlar seçim zamanı değer kazanır bizim ülkemizde. Memleketin siyasetçileri havanda su dövüyor.! Zaten bilinenlerle orta sahada top çevirip vakit geçirip gaz almalara devam ediyorlar. Artık tam da bu zamanı iyi değerlendirmek lazım.

Vatandaş kendini seçim yatırımı olarak kullandırmamalı.

 

HEP AYNI

Siyasilerin en çok yaptığı yanlış, geçmişten ders alıp ileriye gitmemek. Sadece eş dost akraba ve etraflarındaki bir avuç menfaat güruhunun sözleri ile hareket etmek. Ama bu sefer herkesin derdi ekonomi. Yıkımın kolay, inşa etmenin zor olduğu, kaybetmenin basit kazanmanın zor olduğu, hassas bir dönemdeyiz. Şimdiden ülke siyaseti bir acayip yalan rüzgarına döndü. Yalanın, siyasetçi diliyle pıtrak (ot) gibi çoğalacağı, bereketli bir döneme giriyoruz.

 

KONUŞMAK LAZIM

Memlekette herkes her şeyden şikayet ediyor ama iş konuşmaya meseleleri, sıkıntıları anlatmaya gelince kimse ortada yok. Seçim yaklaşıyor bizim memlekette farklı bir sonuç olurmu bilmiyorum ama, siyasette yeni yüzler, yeni fikirler, tarzlar gerek.

Hep aynı kişilerle nereye kadar.

 

KURAKLIK ALARM VERİYOR

Kuraklık alarm veriyor!.. Fırat yanı başımızdan geçiyor ama Barak ovası Fırat'ın suyundan faydalanamıyor. Kuraklık ve değişen iklimi yüzünden Barak’ta bulunan topraklar her yıl artan oranda hızla çoraklaşıyor. Yöre halkının ağzında dolaşan bir cümle var; Fırat akıyor, Barak bakıyor.

 

GÜNÜN SÖZÜ

"Yok deme oğul, yok olur" diyen eskiler bereketi de, kanaati de bilir; zenginliği değil bu bilgiyi marifet sayardı.

Onlar mutlu oldu; biz ise hep daha fazlasını istemek suretiyle mutsuz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.