Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEZON HAYIRLI OLSUN

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2021 13:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 04:01

Tüm sporseverlere ve Güncel okurlarına merhaba…

Corona salgını dolayısıyla, seyircisiz ve heyecansız geçen sezonun ardından, şimdilik %50 seyirci kotası ile 2021-22  futbol sezonu başladı. Futbol camiasına hayırlı olsun.

Sezon öncesi Başkan ve yönetim değişikliği ile takımı Erol Bulut'a teslim eden  Gaziantep FK, yeni görüntüsü ile her ne kadar hatırı sayılır bir kamp dönemi ve hocasının onayı ile oyuncu transferleri yapsa da, ilk lig maçında lige henüz hazır olmadığı görüntüsü verdi.

Deplasmanda F.Karagümrük ile karşılaşan Gaziantep FK, sezona 3-2’lik mağlubiyetle başladı. Erol hoca geçen sezonki iskelet kadroyu bozmadan, küme düşen takımlardan alınan Mendy, Recep, Sagal gibi yeni oyuncular ile geçen sezon kadroda pek yer bulamayan Ertuğrul, Ulaş, Furkan ile maça başladı. Maçının ilerleyen dakikalarında ikinci yarı yapılan 5 oyuncu değişikliklerini de Kenan dışında, Kitsion, H.ibrahim, Borven, Doğan gibi yeni oyuncular ile yaptı. Lakin dost acı söyler misali, sahadaki görüntü hiç de iç açıcı değil. Takımın atan ve tutanı önemli. Tutan Günay tamam. Atanlardan; Penaltı golü atan Sagal hırslı ama hırçın. Bismillah daha ilk maçında takımının ikinci yarıda 10 kişi oynamasına neden oldu. Geçen sezon takıma katılan Dicko’da bildiğimiz gibi ağır eski görüntüsünde. Genel olarak takım lige hazır değil.

Maça gelince; Henüz 10 dakikada gelen F.Karagümrük  golü ve 17.ci dakidada. Gaziantep FK lehine penaltıdan gelen golle skor 1-1'e eşitlense de

19 dakidada F.Karagümrük'ün durumu 2-1 getirmesi ve 45+ da Sagal'in ikinci sarı karttan oyundan atılması ilk yarının genel görüntüsü idi.

İkinci yarı 10 kişi oynamak zorunda kalan Gaziantep FK adeta 5-2 pas yapar gibi oynayan rakibi karşısında iyice oyundan düştü. 60’ncı dakikadan sonra yapılan oyuncu değişiklikleri, skoru ve oyun mantalitesini  değiştiremedi. Maçın son dakikalarında önce F.Karagümrük'ün 3’ncü uzatma dakikalarında da Gaziantep FK’nin 2’nci golü maçın skorunu 3-2 olarak tescilledi.

Sonuc olarak, eskilerin değimi ile ilk elin günahı olmaz. Ama görünen köyde klavuz istemez. İlk maç yenilgi. Elestiri zamansız belki ama.. Acilen Forvet, oyun kurucu (orta saha) ve stoper ihtiyacı var gibi. En acısı da önceki hoca Pinto’nun değil ama hala Sumudica’nın takım kurgusunda ve oyun düzeninde esintisi var. Erol hocanın süratle kendi oyun sistemini adapte etmesi ve transfer kaçınılmaz… Geçmiş olsun… Sezon hayırlı olsun..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.