Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SIRADANLAŞMAYIN

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2020 11:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 19:52

Her şey sıradanlaşıyor, biz sıradanlaşıyoruz, yaşam sıradanlaşıyor. Belli bir müddet sonra hiç bir şeyin önemi kalmıyor, Şehit haberleri, hastalıklar ve istatistikler size veya bir yakınınıza gelmedikçe sadece rakamlardan ibaret kalıyor. Gittikçe sanki sadece çalışan tüketen yiyen içen robotlara dönüyoruz. İyi değil bu duygu ve düşünceler. Heyecanınızı asla kaybetmeyin, sıra dışı olun, rutinleşmeyin, farkınız olsun Bir gün her şeyin değiştiğini göreceksiniz.

MEMLEKETİN KORONOVİRÜS HALLERİ

Koranavirüs vakaları Dünyada ve Türkiye'de ve çevremizde artarken, gördüğüm kadarı ile memlekette ne doğru dürüst denetim var nede yasağa uyan.Gerçi denetlemeye ne gerek var. Vatandaş evde kal uyarılarına aldırış etmiyor ve genelde dışarıda kalarak yasağa uymuyorlar. Buna 65 yaş üstü de dahil. Kimde hangi hastalığın var olduğunu bilmiyoruz. Marketlerde ve sokaklarda mesafe kuralı yok. Hepimiz birbirimizi korumak zorundayız. Büyük bir kesimde de inanılmaz derecede maske arayışı var. Maskelerle ilgili ciddi sıkıntılar var. Keşke maskeler hane sayısı itibarı ile muhtarlar tarafından dağıtılsaydı. Bu süreçte muhtarlar devre dışı bırakılmamalıydı.

ÇARE BULUNMALI

Koronavirüs salgını nedeni ile ekmek teknelerinin kapatılması doğal olarak esnafı da zora soktu. Hükümet bu sıkıntıları azaltmaya yönelik çeşitli önlemler açıklasa da günlük kazancıyla geçinen küçük esnaflardan berberler zor durumda. Bazı berberler ceza yeme pahasına kesim için evlere gidiyorlar. Bize yazan birçok berber sorunu dile getirmemizi istiyorlar. Günlük kazancıyla geçinen küçük esnaf ve kısa süreli sigortalı çalışıpta işine son verilenler hiç bir haktan faydalanamıyor. Ev kirası dükkan kirası vs ödemeler üst üste geliyor. Bu kesimin sıkıntılarına bir an önce çözüm bulunmalı

GSM FİRMALARI HALKLA DALGA GEÇİYOR

Korana virüs sebebiyle insanlar gün boyu evde. Her gün şatafatlı reklamlarını gördüğümüz GSM firmaları deprem olur çekmez, salgın olur hızı düşer. Vatandaşı mağdur eden GSM ve internet firmaları işiniz gücünüz vatandaşın cebi. Bu süreçte interneti ücretsiz sağlayın...

TAHMAZOĞLUNA TEŞEKKÜR

Zor günlerde yardımlaşmak, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek ne büyük mutluluk Toplumsal yaşamın en büyük refleksidir yardımlaşmak Ben buradan Şahinbey ilçesinde genelge ile kapatılan Berber, Kuaför, Kahvehane, Çay Ocağı ve Lokantalara 1.000 TL nakdi destek verdiği için Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ederim. Böyle bir hayra vesile olduğu için.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.