Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VATANDAŞIN HALİ-RAYBÜS

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2022 12:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:34

Vatandaş güne iç karartıcı haberler, zam çaresizlik ile başlıyor yarın ne olacak diye düşünüyor. Üstelik gidişata bakılırsa bu zamlar son olmayacak. Siyasi çekişmeleri mevki, menfaat, koltuk sevdasını bir kenara bırakıp sorunları acilen çözelim diyen yok. Hergün bu sıkıntıları yaşayan vatandaş daha ne kadar dayanacak. Hayat pahalılığı aynı zamanda lüks şatafat ile kaynakların israfı arasında betonlaşmış şehirlerde yaşamak vatandaş için zorlaşıyor.

Bir tarafta yoksulluk, işsizlik, pahalılık ve çaresizlik almış başını giderken, yurdumda her hafta ve her gün yeni bir gündem yaratılıyor. Siyasette ayak oyunları, yeni gündemler ve danışıklı döğüşler hiç bitmez. Halk geçim derdinde, gerçek gündem bu sokağın gündemi bu.

Ülkemin tv'lerinde siyasetten başka haber yok. Vatandaş bunları dinlemekten, görmekten doydu usandı. Sabah akşam tv ekranlarında siyasi demeçleri dinlemekten, her gün konuşan sözde TV yorumcularından gına geldi. İşsizlik, geçim sıkıntısı koronavirüsün önüne geçti. Millet bir yandan koronavirüs belası ile uğraşırken geçim sıkıntısı çekiyor ve zorlanıyor. Maddi problemler yüzünden intiharlar başladı Belkide daha fazla yaşanacak. İçimizi kanatan bu olaylara bir an önce el atılmalı. Gündem tamamen ekonomiye odaklanmalı. Eskiden ne derlerdi güncelleyelim. İnsanları sigara öldürmez, virüs öldürmez. Ağır yaşam koşulları hayat pahalılığı ve bunların getirdiği psikoloji öldürür

Vatandaş yozlaşmış siyasetten, siyasetçiden, yanlışlardan çifte standart uygulamalardan, memlekette mühim şahısların ziyaret paylaşımlarından ve her şeye mazeret üreten, rant için birbirini suçlayanlardan bıktı usandı. Vatandaşın iyi şeylere inancı kalmadı.

Bu memlekette bişey olmaz diyenler gittikçe çoğalıyor.

RAYBÜS KARKAMIŞ'A GİTMİYOR

Raybüs Nizip Gaziantep arası hizmete girdi. Eskiden tren vardı Nizip, Karkamış tüm köyler dahil giderdi. Hatta trenin önemli bölümü Karkamış'taydı. Bildiğim kadarı Karkamışlı birçok vatandaş TCDD'den emekli. Nedense Raybüs Karkamış'a gitmiyor demiryolu olduğu halde.Bu duruma ne yazıkki başta Karkamış Belediye başkanı olmak üzere, ne AK parti Karkamış ilçe başkanı, ne odalar ve nede Karkamış'taki siyasi partiler, hatta milletvekilleri tepkisiz kaldılar, kamuoyu oluşturmadılar..... Raybüs neden Karkamış'a gelmiyor diye…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.