Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VİRÜS, FIRASTÇILIK VE RAMAZAN YARDIMLARI

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2021 13:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:16

Eğer bizde yatırım, AR-GE vs sağlık ve eğitim alanında yapılsaydı ne kötü hastalık kalırdı nede eğitimsiz bir insan Dünyaya baktığımızda uzaya giden insanoğlu yeryüzünde sınıfta kalıyor. Mikrop belli ama ilacı yok. Sağlık örgütü daha kötüsü olacak diyor. Daha kötüsü”nün ne olacağını da söylemiyor.Biz sağlık bakanlığının günlük ölüm sayılarını yeni vaka sayılarındaki artışları ve maske, mesafe ve temizlik sloganını biliyoruz. Başka bir şey bilmiyoruz kötü olarak Birşey anladığımız yok. Yoksa zaten hep kötüydü, hep de kötü mü olacak.

Fırsatçılık artık genlerimize işlemiş. Her türlü olayı, kendi menfaatimize yönelik bir fırsatçılık anlayışı içerisinde değerlendirmeye büyük özen gösteren bir toplum olmuşuz. Vicdansızlık diz boyu. Ramazan’da, koravirüs salgınında fırsatçı, stokçu kan emiciler, etiketlerini değiştirirler. Kredi düşer bunu fırsat bilir değerinden fazlaya ev fiyatlarını yükseltirler,

Bir fırsat çıkmasın hemen üşüşülür, boşluklardan yararlanır, işleri kılıfına uydururuz.Sonuçta birileri günün sonunda haksız kazancı ile mutluyken, geniş bir kesim kaybetmenin ve adaletsizliğe uğramanın öfkesi içinde ortada kalır. Allah, insani değerlerle vitrinini süsleyerek insanlara kazık atmanın ve nemalanmanın hesaplarını yapan fırsatçı şarlatanlara fırsat vermesin.

Ve bizim insanımızın en büyük sorunlardan biriside kıskançlık ve birbirini taklit. Kıskançlık diz boyu herkeste ve her sektörde! Sağlık, eğitim, sanayi, market, araba, hatta ev eşyası bile. Biri ne alırsa veya yaparsa diğeri de hemen onu. Sonuçta daha kötü eğitim, daha vasat sağlık daha kalitesiz satış ve kıskanç bir toplum. Yani elle tutulur iyi bir şey olmaz

RAMAZAN YARDIMLARI YERİNE ULAŞMALI

Memleketimin temel sorunlarından biri sosyal yardımlaşmayı bir yara haline getirmesi. Yardım yapanın hayrı başka tür ihmallerle gölgelenmesi. Hayır yapan kişi ve kuruluşların ramazan yardımların yerine ulaşıp ulaşmadığı dedikodusu ve endişesi yaşamamalı.

Hayırsever dağıtılması için yardım gönderiyor, ama dağıtması gerekenler dağıtmıyor yardımlar yerine ulaşmıyor. Bu olguyu yıkmak için hayırseverlerin insanları incitmeden, bizzat kendi elleri veya güvendikleri kişiler vasıtasıyla dağıtmaları gerekir ki bu tür haksızlıkların, suistimallerin önüne geçilsin.

Mübarek ramazan ayının insanlar arası birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının en yoğun olarak yaşandığı bir aydır. Bu ayda fakir fukaranın daha fazla gözetilerek doyurulması, yaralarının sarılması gerektiğini unutmamak gerekir.

ODALAR

Şu süreçte işler küçük işletme, esnaf ve sanatkar için sıkıntılı seyretmekte ve pandemi dolayısıyla daha da kötüye gittiği görülmektedir. Pandeminin etkisiyle vergi ve kira bedellerini ödemekte zorluk çeken esnafa bir zorlukta bağlı bulundukları odalardan gelmektedir. Kuruluş gayesi; üyelerine destek sağlamak olan odalar bugün sadece aidat ve para almaya yönelmişlerdir. Vergisini, aldığı krediyi, bağ-kur primlerini evinin ve iş yerinin kirasını ödeyemeyen insanların odalara işleri düştüğünde hiçbir faydası olmadığı gibi vatandaşın önüne, geçmiş aidat borcunu koyması vatandaşı daha da zora sokmaktadır. Vatandaş diyor ki Esnaf sicile kaydını yaptıran bir esnaf iyi bir para öder, kaydını sildirmek içinde para öder. Böyle bişey olurmu? Acaba bu sıkıntılı süreçte üyelerin aidat borçlarını silen oda var mıdır? Bilemiyorum. Asıl olan budur.

MERDİVEN ALTI GÜZELLİK MERKEZLERİNE DİKKAT

İnsan sağlığı her şeyden önemlidir. İki kuruş ucuz olsun, daha çok para kazanayım diye sağlıksız ve gayrı sıhhi şartlarda yaptırılan bir takım işlemler umulmayan sonuçlar doğurabiliyor. Güzellik Salonlarında insan sağlığını etkileyecek aslında insan bedeni üzerinde hekimlik gerektiren uygulamalar yapılıyor bu çok tehlikeli bir durum. Her yerde ucuz güzellik merkezleri reklam broşürlerine rastlayabilirsiniz ki reklamı yapılan uygulamaların çoğu hekim kontrolünde yapılması gerekir. Hekim olmayan kişilerin yaptığı botoks, dolgu saç ekimi vs ve en sık ta yanlış uygulanan lazer epilasyon uygulamaları ki artık erkek berberleri bile yapıyor. Salgın hastalıklardan sakındığımız şu günlerde, merdiven altı diye nitelendirilebilecek koşullarda yapılan tüm bu işlemler halk sağlığı üzerinde ciddi tehdit yaratmaktadır. Çokça açılan güzellik salonlarından çoğu insan sağlığını tehdit etmektedir. Az para alıyorlar deyip değeri parayla ölçülemeyecek bedenlerinize merdiven altı güzellik merkezlerinde zarar vermeyin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.