Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YALAKALIK NEREYE KADAR

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2022 13:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:43

Zerre kadar fikri sermayesi olmayan, tek sermayesi başkalarının işinde aşında gözü olan haset kompleksli insanlar olmayın. Sahtekarlığın, sahte tavır ve davranışların tutsağı olup öyle davranmayın. Bu bir marifet değil. Patron dediğimiz, başkan dediğimiz makam sahibi bir çok kişi kendilerini sürekli pohpohlayan bu kişilere itibar eder ve onları az da olsa maddi olarak kollar ve kullanırlar. Vatandaş bunları tanır ve bilir. Her geçen gün yalakalık mesleğinin rağbet gördüğü ve sınırının aşıldığı bir dönemden geçiyoruz. Unutulmamalıdır ki dalkavuklar ve yalakalar bir gün gelir kendilerini satın alanı satarlar. İyilik er geç kazanacak ama şimdi bu coğrafyanın birleştirmekte başarılı olduğu tek şey kötülük.

İNSANLAR MUTSUZ

Dışarıya çıkıp şöyle bir baktığınız zaman insanların gözleri yerde, yüzleri asık Yüzler yorgun, Maskelerin arkasına gizlenmiş mutsuz yüzler var. İnsanlar. endişeli ve huzursuz.

Çoğu zoraki gülümsüyor Gerçekten birçok insan çaresiz, gençler işsiz ve biraz umutsuz. Hayat şartları zor. Yıllarla birlikte insanların yaşam kalitesi ile birlikte duygusal yaşam kalitesi de düştü. Bana göre memleketin itibarı insanlara sağladığı yaşam kalitesi ile ölçülür, kişisel ihtirasların rant uğruna yığıldığı beton binalarla değil! 

Cehaletin güçlü ve haklı, kötülüğün sıradan, iyiliğin büyük bir meziyet olduğu bu coğrafyada iyi şeyler de olmalı. Yarından güzel şeyler bekleyerek geçiyor bugünlerimiz. Artık olumsuz hiçbir şey görmeye, duymaya, okumaya tahammülüz kalmadı. Bu coğrafyada hep kötülük değil, bazen güzel şeyler de olmalı,

ADAMLIK BAKİ

Ezanla başlayıp Sela ile biten ve bir nefes sonrasına hakim olamadığımız dünyada; Ömür geçici adamlık kalıcıdır. Fitne geçici fikirler kalıcıdır. Hastalık var, ölüm var. Son zamanlarda arkadaşlarımızı, yakınlarımızı ve dostlarımızı kaybediyoruz. Kalp kırmış ya da kırılmış olabiliriz. Sağa bakınca ölüm, sola bakınca hastalık. Ölüm var geri kalan her şey boş. Terazi var tartı var. Toprağın altı var hesap var ölüm var

EVDE TUVALETE GİRMEK BİLE MALİYETLİ

Elektrik su tuvalet kağıdı falan derken evde tuvalete gitmek bile 2-3 tl den başlıyor. Ben hiç böyle düşünmemiştik. Hiç böyle hesapların içinde olmamıştık ama gelen zamlar hayat şartları insana neler düşündürüyor.

MEMLEKETTE SİYASETİN DURUMU

Rahmetli Rauf Denktaş, ‘Siyaset devamlı çalkantılarla dolu bir hayat, gizli çukurlarla dolu çetin bir yoldur’ demiş.

Valla ben memleketimdeki siyasete bakıyorum da; Kimin eli kimin cebinde. Kim kime düşman, kiminle dost bilemiyorsunuz. Hiçbir şey göründüğü gibi değildir; kara bildiklerimiz ak, ak bildiklerimiz kara çıkabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.