Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YÜKSELME, DURAKLAMA VE ÇÖKÜŞ

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2021 14:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:28

Kovulan Sumudica ile yükselme devrini yaşayan Gaziantep FK, hocasının ayrılmasından buyana oynadığı maçlarda bir türlü başarıyı yakalayamadı.

Rizespor mağlubiyeti ile başlayan duraklama, Hatayspor maçı ile sürüp, Galatasaray ve Karagümrük maçları ile adeta çöküş dönemi başladı.

Tamam, hoca değişikliğinden sonra takımlarda ve oyuncularda bir düşüş, duraksama yada ani bir çıkış olur. Ancak zirve yapmış bir takımın oyuncularında sistem değişikliğinden ziyade hocalarına olan psikolojik vefa, bağlılık ne derseniz deyin olunca iş değişiyor. Bir de yeni hoca ligi, ülkeyi oyuncuları tanımıyorsa duraklama çabuk geçilip çöküş başlıyor. Gerçi puan olarak Gaziantep FK fena bir durumda değil 34 puanla 7’nci sırada.

İlk yarısı 0-0 biten Karagümrük maçında gol pozisyonları da bulmadı değil. Lakin iştahsız çocuk misali gönülsüz bir durumda. İkinci yarı bireysel hatalardan, pozisyon hatalarından yenen iki gol maçın mağlubiyetle bitmesine neden oldu. 2-0’dan sonra gol pozisyonlarından sonuç alınamayınca skor değişmedi.

Karamsarlığa kapılmamak lazım. Lakin Pinto'yu çok çabuk oryante ve adapte edip takıma mentor ve psikolog getirmek gerekiyor.

Spor ahlakı zayıf gideni aramamak için kariyerli gelenin kazanmasını sağlamak gerekir. Kaybetmek son değil başlangıç olsun. Çöküş olmasın... Geçmiş olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.