Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ZEYTİN YAĞINDA SAHTECİLİĞE DİKKAT VE ORTAYA KARIŞIK YAZILAR

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2019 20:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:36

Zeytinyağı üretimi başladı. Gıda sahtekarları zeytinyağına anlaması çok zor bitkisel yağları karıştırıyorlar. Hatta "Bunu, sıkım sezonu bittiğinde artık tamamen posasından kurtulmuş dolu yağlarda yapıyorlar. Bundan çok yüksek paralar kazanıyorlar. Taze yağın çıktığı zamandaki en büyük sahtecilik, aynı zamanda sıkılan pamuk yağıyla gerçekleştiriliyor. Pamuk yağı sıkıldığında çekirdek yağı olduğu için zeytinyağı gibi nefaseti olan bir yağ değildir. Bunu kısa süre bekletip zeytinyağının bulanık haline karıştırıyorlar. Pamuk yağı tatsız olduğu için bunu bu sahteciliği rahatlıkla yapabiliyorlar. Tarım Orman Bakanlığından onaylı ve tanıdığınız yerlerlerden zeytinyağı alınız. Zeytinyağında tağşiş(hileli karışım), ayçiçeği yağı, mısır yağı, pamuk yağı gibi yağların zeytinyağı ile tatlandırılması yoluyla yapılıyor. Riviyera ve prina yağlarına zeytinyağı karıştırılarak yapılıyor. Zeytinyağı tüketicisi için tek güvence, (1) Coğrafi işaretli ve ambalajlı zeytinyağı tüketmek. Coğrafi işaretli zeytinyağı bulunamıyorsa, (2) Markalı ve ambalajlı, üreticisi belli zeytinyağı tüketmek. Ayvalık Zeytinyağı, Edremit Körfez Bölgesi Zeytinyağı, Güney Ege Zeytinyağı, Nizip Zeytinyağı coğrafi işaret belgesine sahip zeytinyağlar. Dikkat etmek lazım zira bizim memlekette zeytin yağında sahtecilik yapan firmalarda var. Bakanlık bunların isimlerini açıklamıştı.  

SİYASİLER VE SOSYAL MEDYA ŞİRİNLİĞİ

Sosyal medya sadece seçim dönemlerinde değil her zaman siyasilerin gündeminde olmalı, uzun vadeli ve kalıcı bir iletişim kanalı olarak algılanmalı. Sosyal medyada temel olanın çift taraflı iletişim ve etkileşim olduğu unutulmamalıdır. Bazı siyasiler paylaşım yapmanın cılkını çıkardı, özellikle yerel siyasetçiler. Yanlarında fotoğrafçısı, inerken çek, çıkarken çek aksırdıklarını, öksürdüklerini bile paylaşarak şirin görünmeye çalışmıyorlar mı çok itici olduklarının farkında değiller. İnsanlar sağduyusunu yitiriyor. Kim akıl veriyorsa bu sosyal medya abartısını hizmet yapamaz hale geliyorlar.

 MUHALEFET PARTİLERİ NEDEN SESSİZ

İlçelerde ve hatta il de neden muhalefet partilerinin az veya çok hiç sesi çıkmaz. İnsanlar bekliyor ki, hem yerel yönetimlere, hem de topluma yol gösterecek muhalefet partileri olsun. Ama yok. Sadece seçim zamanı ortaya çıkmakla parti olunmaz. Ne sosyal medyada ne de yerel basında muhalefet partilerinden ses seda yok. Suskun ve pusmuş vaziyetteler, zaman zaman duyduğumuz kadarı ile iç kavgalarıyla meşguller. Nizip'te şimdi bazı partiler delege yazıyor, konuşmalara bakınca kim başkan olacak kimler delege yazılacak. Kimi diyor ki falan başkan olursa Karkamış Belediye Başkanını Nizip'e aday gösteririz kimi diyor ki ben kazanırsam partiyi şöyle yapacam böyle yapacam. Bizde diyoruz ki memlekette muhalefet varlığını hissettirsin yol gösterici olsun yanlış bir şeyler olursa tenkit etsin eleştirsin. Şimdiye kadar, memleket ile ilgili bir öneri yok, vatandaş ziyaretleri yok, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret yok, hatta kendi üyelerine bile selam sabah yok. Velhasılı hiç bir icraat yok. İnşallah İktidar ve muhalefetin memleket meselelerinde duyarlı davranır ve varlıklarını hissettirirler.

ARTIK ORTAK NOKTAMIZ VAR

Herkes mutsuz. Kiminle konuşsanız, kime nasılsın diye sorsanız önce ufak bir dudak bükülmesi beliriyor, ardından canım sıkılıyor, moralim bozuk sözlerini duyuyorsunuz hatta depresyondayım diyenler var. İnsanlar gittikçe kendilerini zor koşullar içinde buluyorlar. Şehirlerde yaşayan her fert bu kelimelerden en az birini her gün kullanıyor. Kariyerlisi kariyersizi, geçim derdi olanı olmayanı, herkes mutsuz. Öteki, beriki artık toplumun ortak bir noktası var; Mutsuzluk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.