Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ZOR SÜREÇ

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2021 13:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:34

Sabrı zor bir süreç yaşıyoruz. İnsan özgürlüğün değerini anlıyor. Bu süreç düşündürücü, öğretici olduğu kadar çokta zorlayıcı. Dengeyi bulmak zor. Ekonomi ve sağlık, tahterevallinin iki tarafında. Bu salgın er yada geç öyle yada böyle bitecek ama inşallah geriye sosyal yaşama mesafeli bir toplum olmasak. Bir de bu süreç bilim kurulu olmasa daha iyi yönetilirdi diye düşünüyorum

Ve bu süreç bir kez daha gösterdi ki vatandaşın en temel ihtiyacı özgürlük. Ve yine en temel ihtiyaçlarından biri ücretsiz sağlık ve eğitim. Vatandaşın sağlığı ve eğitimi devletin sosyal yükümlülükleri arasındadır. Sağlık kurumları ve okullar kar amacı gütmeyen statüde olmalı ve çalışmalıdır. İnsanı sadece ticari meta olarak görmemeli sağlık ve eğitim özel sektörün insafına bırakılmamalıdır.

SÜREÇTE İNTİHARLAR ARTIYOR

Bölgemizde ve Türkiye'de intiharlar artıyor. Millet bir yandan koronavirüs belası ile uğraşırken geçim sıkıntısı çekiyor ve zorlanıyor. Çoğu maddi problemler yüzünden intiharlar başladı Gaziantep’te yalnızca Mart ayı içerisinde 10 intihar girişimi meydana gelirken, Ocak ayında bu yana meydana gelen intihar olaylarında ise 7 kişi hayatını kaybetti. 2021 yılının ilk üç aylık döneminde ise 50 civarında intihar ve intihar girişimi vakası yaşandı. Ne demişler; İnsanları sigara öldürmez, virüs öldürmez. Ağır yaşam koşulları hayat pahalılığı ve bunların getirdiği psikoloji öldürür.

KARKAMIŞ SINIR KAPISINDA NELER OLUYOR

Karkamış sınır kapısında arada bir olaylar oluyor nedeninde rant kavgasımı var. Karkamış gümrük kapısından faydalanan kimler.

Karkamış’ta ve Nizip'te konuşulan dedikodular vahim. Her şeyden önemlisi kimse vatandaşa terörist diyemez. Bu konuda yetkililerden hassasiyet bekliyoruz. Devlet Karkamış sınır kapısında kapsamlı bir soruşturma yapmalı. Orada çöreklenen bir grup olup olmadığı meydana çıkarılmalı sıkıntılı durumlara meydan vermemelidir.

KRALCILAR

Krallar değişir ama kralcılar değişmez, mantalite ve misyonları hep aynıdır. Savundukları bencil çıkarlarıdır. Ne geliyorsa başımıza kraldan çok kralcılardan geliyor. Dışarıdan bakınca görüyorsunuz bilmiyorum ama vatandaşın durumu ortada.

Paylaşın, yardımlaşın, egoları rafa kaldırın. Duyarlı olmak, insan olmanın en önemli unsurudur.

CANLI YAYININ CILKI ÇIKTI

Canlı yayının da cılkını çıkardılar. Kendilerine yaşam koçu, beslenme, sağlık koçu ve kişisel gelişimci denen eğitimsiz tamamen sömürgen ve kendilerine faydası olmayan insanların her gün Instagram'da canlı yayın yapmaları baydı. Topu 5-10 kişi izlenen canlı yayınlarda Sadece pozitif şeylerden bahsetmekle hayatı dolandırmak olmuyor. Hele face üzerinden hergün yapılan canlı yayınlar bu işin cılkının çıktığının göstergesi.

Vatandaş sizi ne gözle görüyor.

HERŞEYE RAĞMEN

Nefes almak, yutkunabilmek, yürümek, tat almak, sevdiklerimize sarılmak. Bunların hepsi öylesine önemli mutluluklar ki değerlerini ancak onları yapamadığımızda ya da kaybettiğimizde anlıyoruz. Sağlıklı günlerinizin keyfini çıkarın. Telaşa hacet yok. Her şey gelip geçer. Siz yeter ki umudunuzu yitirmeyin

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlar yaptıklarına değil yapamadığın şeylere bakarlar.. O yüzden mutlu edemezsin kimseyi boş ver yorma kendini.

Herkesi düşünen Cenab-ı Allah varken sen kendini hiçe sayarak kimseyi mutlu etmeye çalışma. Hiçbir şey için üzülmeye değmez. Hayat aldığını geri vermez. Ve hayat saçma sapan kaprislere kurban edilmeyecek kadar kısa.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.