Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Sağlık, genç veya yaşlı fark etmeksizin herkesin temel ihtiyaçları arasında yer alır. Öyle ki, hastalık durumlarında iyi bir sağlık hizmeti almak kişilerin yaşam kalitesini önemli ölçüde etkiler.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
guncelgazete.com
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Sağlık, genç veya yaşlı fark etmeksizin herkesin temel ihtiyaçları arasında yer alır. Öyle ki, hastalık durumlarında iyi bir sağlık hizmeti almak kişilerin yaşam kalitesini önemli ölçüde etkiler. Bunun için sağlık hizmetlerinin kalitesi ve ulaşılabilirliği herkes için önemli bir konudur. Sigorta hizmetleri kişilerin kaliteli şekilde ve uygun maliyetlerle sağlık ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlar. Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri de bu sigortalar arasında yer alır. Bu poliçeleri değerlendirmek isteyenler için ilk olarak tamamlayıcı sağlık hizmetlerini tanımakla başlayalım.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, kişilerin temel sağlık sigortası poliçesinin dışında kalan sağlık hizmetlerini güvence altına alan bir sigorta türüdür. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunduğu kapsam genellikle ilaç ve tedavi masraflarının bir kısmını karşılar. Sağlık masraflarını uygun maliyetlerle karşılamak için bu oranlar yeterli olmayabilir. Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri, SGK kapsamını tamamlayarak kişilerin sağlık harcamalarını daha uygun maliyetlerle karşılamalarına yardımcı olur. Hem ayakta tedavi hem de yatarak tedavi durumlarını kapsayan tamamlayıcı sağlık sigortası poliçelerini görmek mümkün. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarının Kapsamı

Tamamlayıcı sağlık sigortaları özel sağlık kuruluşlarının SGK ile yaptıkları anlaşmalar çerçevesince hizmet sunar. Yani bu poliçelerle birçok özel hastane ve özel muayene sunan kurumlardan uygun fiyatlarla hizmet almak mümkündür. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamları şu şekilde sıralanabilir:

Doktor Muayene Süreçleri 

Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri doktor muayenesi giderlerini karşılayan teminatlar sunar. SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde de sunulan bu hizmet kişilerin ufak bir katılım payıyla muayene olmalarına olanak tanır. 

Laboratuvar ve Radyoloji Hizmetleri

Genellikle muayene ve hasta kontrol süreçlerinde talep edilen tahlil işlemleri de tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları dahilindedir. Bu hizmet sayesinde kan tahlili gibi laboratuvar hizmetlerinden düşük maliyetlerle yararlanılabilir.  Bunlara ek olarak röntgen, EKG ve  mamografi gibi radyoloji işlemleri de poliçe kapsamındadır. Sağlık kontrolleri için oldukça önemli olan bu işlemler tamamlayıcı sağlık sigortaları ile uygun maliyetlerle tamamlanabilir.

Fizik Tedavi Hizmetleri 

Genellikle doktorların ortopedik sorunlar için sunduğu fizik tedavi yöntemi de tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri teminatları arasında yer alır. Fizik tedavi süreçleri poliçede belirtilen limitler dahilinde tamamlayıcı sağlık sigortası poliçelerinin kapsamındadır. 

İleti Tanı İçin Yapılan Tetkikler

Muayene süreçlerinde bazı durumlar ileri tanı yöntemlerini gerektirebilir. Doktor tarafından gerekli görülen biyopsi, anjiyografi, endoskopi ve MR gibi işlemler ileri tanı tetkikleri arasında değerlendirilmekledir. Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçeleri bu tür durumlarda da sigortalının yanındadır. Kişiler poliçelerinden yararlanarak ileri tanı tetkiklerini poliçede belirtilen limitler çerçevesinde yaptırabilir. 

Check-up ve Daha Fazlası…

Yukarıda sıraladığımız temel sağlık hizmetlerinin yanı sıra farklı sağlık hizmetlerini de tamamlayıcı sağlık sigortalarında görmek mümkün. Kapsamlı bir sağlık taraması için sunulan check-up hizmeti bazı  tamamlayıcı sağlık sigortası poliçelerinde yer alabilir. Ayrıca bu poliçelere ekstra hizmetler de eklenebilir. Diş tedavisi gibi gereksinimler de poliçelere dahil edilerek birçok alandaki sağlık hizmeti gereksinimleri uygun maliyetlerle karşılanabilir. Ancak burada önemli olan asıl konu kapsamlı hizmetler sunan ve geniş bir kurum ağına sahip olan tamamlayıcı sağlık sigortası poliçelerini seçebilmektir. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.