Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meriç, İntihar vakalarını gündeme taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, kentte son yıllarda artan intihar vakalarını gündeme taşıdı. Meriç, TÜİK verilerine göre Gaziantep’te 2009-2023 yılları arasında 4 bin 242 kişinin yaşamına son verdiğini söyleyerek, yoksulluk, geleceğe dair umutların yok olması nedeniyle vatandaşların çaresizce intihara yöneldiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
guncelgazete.com
Meriç, İntihar vakalarını gündeme taşıdı

Meriç, “Gaziantep’te son yıllarda sıkça görülen intihar vakalarının ardı arkası kesilmiyor. Önceki gün meydana gelen 3 intihar vakası ile bir kez daha sarsıldık. İki vatandaşımız tabanca ve bir vatandaşımız ise araçtan atlayarak intihar etti”

EN ÖNEMLİ SORUN EKONOMİ

Meriç, “Özellikle geçim sıkıntısı, işsizlik, artan gıda ve konut fiyatları vatandaşlarımızı intihara sürüklüyor. Son yıllarda intihar oranlarının artışındaki en büyük sebep insanlarımızın yoksullaşması ve geleceğe dair umutlarının yok olması. Yaşanılası bir sosyal devleti tesis etmekle sorumlu iktidar görevini yerine getirmediği için vatandaşlarımız çaresizlikle intihara yöneliyor” dedi.

Meriç son olarak, “İntihar oranlarındaki artış mevcut iktidarın yarattığı ekonomik ve sosyal sorunların büyüklüğüne ve hükümetin bu sorunlarla baş edemediğinin en açık göstergesi. Ekonomik krizin yarattığı sosyal sorunların çözümsüzlüğü ile intihar eğilimi doğru orantılı olarak artıyor. İşsizlik, yoksulluk ve krizle boğuşan yurttaşlarımız işlerini ve hayatlarını devam ettirememenin sıkıntısıyla bunalıma sürüklenmekle birlikte, hayat pahalılığı, zamlar, kredi borçları ve iflaslar toplumun üzerine karabasan gibi çökmüştür” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.