Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖZEL GAZİANTEP'TE MORAL BULDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Gaziantep mitingine katıldı. Özel, Hayat pahalılığına vurgu yaparak ve ekonomi yönetimini eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
guncelgazete.com
ÖZEL GAZİANTEP'TE MORAL BULDU

Özel, "Cumhurbaşkanı bugün 'Emekliyle kimse arama giremez' demiş. Ben CHP Genel Başkanı olarak kimsenin arasına girmiyorum. Ben emeklinin yanındayım, ben emeklinin arkasındayım" dedi.

"BU ÜLKEDE ATANAMAYAN BİNLERCE ÖĞRETMEN VAR"

Konuşmasında öğretmen atamalarına da değinen Özel, "Bu sene öğretmen ataması yapılmayacakmış. Ben bir öğretmen çocuğu olarak, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin genel başkanı olarak bunu kabul edemiyorum. Bu ülkede atanamayan binlerce öğretmen var. Bunları görmezden gelemeyiz" ifadelerini kullandı.

Özel, yakın zamanda açılışı yapılan Gaziantep Şehir Hastanesi'nde doktor ve sağlık personeli sıkıntısı yaşandığını ve kadroların yüzde 35'nin boş olduğunu da vurgulayarak, sağlık personeli ataması yapılmaması nedeniyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı eleştirdi.

GENÇLERİN YÜZDE 43’Ü İŞSİZ

Gaziantep’te gençlerin yüzde 43’ünün işsiz olduğunu belirten Özel, “Gaziantep‘teki iki gençten bir tanesi işsiz ve çok büyük sıkıntı yaşanıyor. Tabii bu işsizliğin önemli sebeplerinden bir tanesi tekstil sektöründe yaşananlar.  Tayyip Erdoğan “bu ülkede ekonomiyi ben bilirim” dediği için “faiz sonuç değil sebeptir” dediği için, “bütün dünya faizleri yükseltirken inadına inadına faiz düşürüp enflasyonu arttırdığı” için.. Herkes dövize yöneldiği için öyle bir noktadayız. Antep gibi tekstil ihracatında en rekabetçi illerimizden bir tanesi giderleri çok arttığı için ve döviz fiyatındaki zorluklar yüzünden ihracat isteğini alamaz oldu. 19'dan 44'e çıkan mazot fiyatıyla geçmişte bir kilo buğday, 1 kilo mazot alırken, 7 kilo buğdayla bir kilo benzin alınmayan bir noktaya geldik. 1 kilo buğday satıyorsun, bir bardak çay içemiyorsun. Nerede çiftçiye köylüye milletin efendisi diyen anlayış, şimdi karşımızda köylüye 'al ananı da git' diyen anlayış nereden nereye geldik

BARINMA SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Özel şöyle devam etti: “CHP’li belediyeler son beş yılda tam 61 tane yurt yaptı.  Gaziantep’te CHP’li belediyelerce Merkez belediyeleri biz aldıkça konuşacağız. Aynı İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana belediyelerimiz gibi burada da yurt yaparak öğrencinin barınma sorununu çözeceğiz. Yine burada sosyal konut projeleri ile kira sorununu çözeceğiz. Türkiye’nin 4 bir yanında nasıl yüz güldürüyorsak Antep‘te de yüzleri güldüreceğiz.

ADAYLARI TANITTI

Mitingin son bölümünde partisinin Gaziantep'teki belediye başkanı adaylarını yanı sıra Nurdağı ve İslahiye belediye başkan adaylarını da tanıtan Özel, yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu iki ilçenin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, iki belediye başkan adayına seçilmeleri halinde çok iş düştüğünü söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.