Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇİFTÇİ SAHİPSİZ-ZİRAAT ODALARI SESSİZ

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2024 13:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 13:18

Derler ki; Çiftçiyi hor gören, gıdayı zor görür!

Buğday ve Arpa gibi olmazsa olmaz ürünleri üreten çiftçiler alım fiyatları karşısında hüsrana uğradı. Yine her sene her fıstık sezonunda rekolte konuşulur, fıstık toplama ücretleri konuşulur, devlip fiyatları konuşulur ama mahsulün fiyatı konuşulmaz, çoğu zaman bilinçli olarak fiyat düşürülür. Çiftçiye destek olması gereken temsilcisi olan kurumlar (mesela ziraat odaları) öyle umursamaz bir tavır içindeki bu nedenle çiftçi sahipsiz.

VİCDANSIZLIK-FIRSATÇILIK

Mülteciler, salgın hastalık, sel, deprem, orman yangınları, işsizlik, hayat pahalılığı derken, ev kirası asgari ücret maaşını geçti. Yaşam standartları yükseleceğine azalıyor. Herşeyi fırsatçılık anlayışı içerisinde değerlendirmeye büyük özen gösteren bir toplum olmuşuz. Vicdansızlık diz boyu. Nasıl bir döneme denk geldik.

Bu ülkeye mevcut siyasi figürler dışında yeni bir ruh, yeni bir nefes lazım, Allah yardımcımız olsun, mevcut duruma göre ölmüşüz ağlayanımız yok.

PİKNİK YERLERİ PİSLİK İÇİNDE

Nizip'ten hatta Gaziantep'ten hafta sonu Birecik'te hem yemek hem piknik için çok giden var. Bizde arada gider geliriz. Birecik, Halfeti çok pis ve bakımsız. Üstelik çok pahalı. Fırat kenarı ve yeşillikler poşetten, pislikten geçilmiyor. Bir yer değil her taraf öyle. Önüne gelen çöpünü, pet şişesini ortalığa bırakmış. Bizim insanımızda da çöp atma hastalığı bitmiyor ve tedavi edilemiyor ama şehri yönetenlerde bu konuda ihmalkar olmamalı.

YA EĞİTİM SİSTEMİMİZ

Ortada peh denilecek bir eğitim modelimiz yok. Çocukların hayatları birkaç saatlik bir sınava bağlanmış. Ortada ağır ekonomik koşulların getirdiği derin gelecek kaygısı var. Ülkede milyonlarca kim olduğunu bilmediğimiz yabancılar var. Memlekette intihar, cinayet dolandırıcılık, şantaj, fuhuş normalleşmiş. Düzelmesi için adalet hukuk, ekonomi, eğitim sistemi düzelmeli.

AT İZİ İT İZİNE KARIŞIRKEN

Üstada memlekette at izi it izine karıştı vaziyet nasıl diye sorduklarında üstad; Memlekette vaziyet şöyledir böyledir diyorlar ben de diyorum ki sen yine de yaşa, yaşa gör temaşa.

Hele biz temaşa (Seyredelim) edelim. Sağlıklı, bereketli bir gün olsun. Ne demiş şair; Demini alsın çayımız gerisi, Allah Kerim Rahim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.