Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HİZMET ETMEYEN GİDER

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2024 14:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 14:54

Bir politikacının, politik yaşamı boyunca kendisi için değil toplumsal yaşama ve halka ne kazandırdığı çok önemlidir.

Çoluk çoğuna bırakacağı en önemli miras budur.

Yıllardır politika içinde siyaset sahnesinde yer alan politikacıların başarı öyküleri nelerdir

Seçimi kazanmak dışında, topluma ne kazandırmış, toplumunun ihtiyaçlarına nasıl cevap vermiş, projelerini nasıl hayata geçirmişlerdir? Memlekete ne faydası olmuştur.

Vatandaşın gönlünde iyi siyasetçi, iyi milletvekili olmak için vatandaş en başta ulaşabilirlik istiyor. Vatandaş kendisi gibi yaşayan ve düşünen siyasetçi istiyor. Seçmenin kendisi gibi olmayandan, kendisi düşünmeyenden de saygınlık bekliyor.  Memlekette sevilen siyasetçilerin ortak özelliği, doğal ve samimi olmalarıdır. Mesela Gaziantep'te rahmetli Mustafa Taşar’ı sevdiren mütevazı ve halk tipi refleksleridir. Son günlerde gördüğüm kadarı ile bir çok olaya yetişen, yazılan çizilenlere cevap veren. geri bildirim yapan bir gayret içinde gördüğüm bir siyasetçi yok. Öyle olunca da sonuçta kaybetmeye mahkum oluyorlar.

Bizler vatandaş olarak sorunların çözülmesini memlekette birlik beraberlik istiyoruz. Unutmamak gerekir ki; Kimi iz bırakır, kimi her daim anılır kiminin esamesi okunmaz. Önemli olan Memlekette bir iz bırakmak, bir çivi çakmak ve ruhlara dokunmaktır. Memlekette geçmişte bir yerlere gelmiş ama esamesi okunmayan o kadar çok insan var ki. Siyasetçisinden, Valisine, Belediye başkanından en üst bürokratına kadar.

BİZİM İNSANIMIZ

İnsanlar kendini farklı göstermek için herkese ayrı davranmayı meziyet sanıyor. Eskiden mavi boncuk, çocuk elbiselerine, evlerin girişlerine, arabalara, atlara takılırdı. Şimdi denklem basit; Herkese mavi boncuk. Yaşamınızda farklı olmaya çalışmayın sadece iyi olun iyi olmak yeterince farklıdır.

RAMAZAN BİTTİ

Namaz Cami’den çıkınca,

Hac Mekke’den dönünce,

Oruç Ramazan bitince başlar demiş Necip Fazıl Kısakürek  

Bugün bayramın son günü. Bayram bitiyor her şey gibi, ömür gibi. Allah hayırlı ömür versin nice ramazanlar, bayramlar görelim. Her günleri ramazan olan insanları unutmamak dileği ile gününüz güzel geçsin…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.