Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VATANDAŞIN AHVALİ

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2024 20:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 20:12

Gelecek kaygısı, depresyon, hayat pahalılığı, işsizlik, vatandaşı gittikçe yoksullaştırıyor ve geçimini zorlaştırıyor. Düşük ücret, yüksek faturalar, vergiler bir an önce çözülmesini istediğimiz ülke sorunları. Siyasi çekişmeleri makam, mevki, menfaat, koltuk sevdasını bir kenara bırakıp sorunların acilen çözülmesi lazım.

Yoksa yüksek enflasyon, rekor işsizlik, hayat pahalılığı aynı zamanda lüks şatafat ile kaynakların israfı arasında betonlaşmış şehirlerde yaşamak zorlaşıyor.

Her gün üzücü bir haber, caniliğin, bilgisizliğin, hazırcılığın, hadsizliğin kol gezdiği, kendinden bir haber bireylerin dolaştığı dünyada yaşıyoruz. Şu yaşadığımız demde, huzurlu olmak ayrı bir meziyet. Düz, tepkisiz, duygusuz, vurdumduymaz bir insan olmak mı lazım. Diğer türlüsü feci yoruyor

ZAMLAR VE VERGİLER DURMUYOR

Bayramdan sonrası tufan denmişti, Ama garsonlara verilen bahşişten vergi almayı akıl edebilen ve bu sayede ülke ekonomisini rahatlatacağını düşünen bir zihniyet görmedim. Borç gırtlakta, sığınmacılar işgal etmiş, emeklimiz açlık sınırının yarısına talim ediyor, çalışanımız ondan hallice ama maliye bakanı neye vergi keseceğini şaşırmış, Yakında nefes vergisi gelirse şaşırmayın Diyeceğimiz tek şey Allah bu milletin yardımcısı olsun.

Tasarruf tedbirleri vatandaşı vuracak.

Ekonomide sosyal adalet sağlamayı hedefleyen Maliye Bakanı, Meclis’te çift maaş alan vekilleri, beş on yerden maaş alan bürokratları es geçerek emekli, dul, yetim, garip ve gurabanın gırtlağına çökerek hizmet yaptığını zannedip kamuda tasarruf hikayesi anlatıyor. Ve Mehmet Şimşek sıcaklardan değil de uygulamalarıyla iktidarı eritiyor

Elektriğe % 38 zam geliyor!

Asgari ücrete ise % 0 zam Temmuz ayında yapılacak ara zamla hem emekli olan hem de milletvekilliği görevi devam eden vekillerin maaşı 230 bin TL'den 280 bin TL'ye çıkacak.

Türkiye'de hayat 10 bin liraya 1 akşam yemeği yiyenlerle 10 bin liraya 1 ay geçinenler arasında yaşanıyor.

Kendilerine her şey mübah,.. Vatandaşa ise günah!

Kamu hastanelerinin durumu ortada. Vatandaşa aylar sonrasına verilen randevu, yurttaşı özel hastaneye mahkûm etti. Özel hastaneler para kazanmak için sağlıklı vatandaşı hasta ediyor. Özel okullar ve hastaneler ticarethane hastalar müşteri oldu. Sağlık sistemi bu haliyle vatandaşa sağlık yerine hastalığını arttırıyor

Ülkenin her tarafı yanıyor.

Bizim ülkede kural değişmez herşey iş işten geçtikten sonra gündeme gelir ve sonrada unutulur. Deprem olunca evlerin sağlamlığı, Yangın olunca uçaklar, itfaiyeler hatırlanır. Hiç bir olaydan ders çıkarıp ileriye dönük bir önlem alınmaz hep ayni tablo. Hiçbir pişmanlık, iş işten geçtikten sonra duyulan pişmanlık kadar acı değildir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.