Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAU Global’den Almanya’da lise

Almanya’nın başkenti Berlin’de sekiz yıl önce üniversite kampüsü açan Bahçeşehir Üniversitesi, şimdi de Mentora Gymnasium’un kapılarını, öğrencilere açıyor. 10 Ağustos’tan itibaren eğitime başlayacak lise, eyalet eğitim müfredatını uygulayacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2020 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:32
Kaynak: İHA
BAU Global’den Almanya’da lise

Almanya’daki eğitim yatırımlarına devam eden BAU Global, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için Berlin’de Eğitim Senatörlüğünün lisansıyla Mentora Gymnasium’u hizmete açtı. Ülkede ilk kez yüksek akademik eğitim ile lise eğitimini aynı çatı altında buluşturacak Mentora Gymnasium’da, hem Berlin International Üniversitesi’nin sunduğu imkanlardan yararlanılacak hem de Almanya’daki en yüksek lise diploması olan Abitur’a sahip olma fırsatı sunulacak.

ÜNİVERSİTE İLE ENTEGRE İLK LİSE

Lisenin, Berlin International Üniversitesi ile aynı yerleşkede faaliyet göstereceğini dile getiren BAU Global Başkanı Enver Yücel, “Mentora Gymnasium, öğrencilerine Abitur diploması veren bir lisedir. 7.sınıftan 12. Sınıfa kadar eğitim verecek. Eğitim dili Almanca olacak. Almanca’nın yanı sıra Türkçe, İngilizce ve İspanyolca dersleri de vereceğiz. Lisemizin üniversite yerleşkesinde bulunması nedeniyle öğrenciler üniversitedeki profesörlerden de dersler alacak ve beraber projeler yapacak. Bu bağlamda Berlin’de üniversite ile entegre ilk lise olma özelliği taşıyor. Bilindiği üzere Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın, Abitur yapma oranı oldukça düşük. Bu bağlamda Mentora Gymnasium, Almanya’da yaşayan Türk öğrenciler için uluslararası standartlarda eğitim görecekleri, Abitur alacakları ve ek derslerle Türkçelerini geliştirecekleri bir lise olacaktır.” dedi.

SINIFLAR 20 KİŞİLİK

Enver Yücel, eğitimde başarıyı teşvik eden ve sosyal eşitliğe önem veren bir anlayışla hizmet sunacak Mentora Gymnasium’un, ilk yılında olmasına rağmen başarılı öğrencilere burs vereceğini söyleyerek, “10 Ağustos itibariyle kapılarımızı öğrencilere açıyoruz. Bu yıl 7. ve 8. sınıflarla lise eğitimi başlayacak. Sınıflarımız, maksimum 20 öğrencinin ders göreceği şekilde tasarlandı. Hem ülkemiz hem de Almanya için hayırlı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.