Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yakacık camisi Gazi şehrimize kazandırılıyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Tarihi Yakacık Camisinin restorasyon çalışmalarının ve sürecin nihayete erdiğini 2 Eylül 2021 tarihinde ihalesinin yapılacağının müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2021 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:39
Kaynak: İHA
Yakacık camisi Gazi şehrimize kazandırılıyor

Daha önce Yakacık Köyü ziyaretlerinde bir kısmı yıkılmış olan camide hayvan beslendiğini cami avlusunun bitişiğine ev yapıldığını ve bu yapıların kaldırılmasını yetkililere bildirdiğini ifade eden Sayın Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde Gaziantep Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce restorasyon çalışmalarının plan ve projelerinin aslına uygun olarak yapılacağını bildirdi.

Erdoğan, Gaziantep Valisi Davul Gül ile birlikte Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine bağlı Yakacık Köyünde bulunan Tarihi Yakacık Camisini yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Camiye gelen vatandaşlarımızla sohbet eden Erdoğan ve Vali Gül tarihi yapıların restorasyon çalışmalarının takipçileri olacaklarını belirtti.

Tarihi Yakacık Camisinin yapım tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, yapım tekniği açısından incelendiğinde 18-19. yüzyıla ait Osmanlı Dönemi yapısı olduğu anlaşılmakta, ana giriş kapısının sağında yer alan taş üzerinde de 1847 yılı yazıldığı görülmektedir.

YİKOP tarafından hazırlanan restorasyona ait dosya Oğuzeli Belediyesi üzerinden ihale edilecek olup, söz konusu iş için Kültür Katkı Paylarından 1.300.000 TL. ödenek ayrılmıştır.

Erdoğan, kazandırılan tarihi mirasımızın Ülkemize ve Gaziantep’imize hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.