Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslan: Gazetecilerin sorunları çözülmeli

DEVA Partisi Gaziantep İl Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Gazeteci-Yazar Ahmet Aslan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2021 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 05:00
Kaynak: İHA
Aslan: Gazetecilerin sorunları çözülmeli

Aslan mesajında gazetecilerin ve basın dünyasının zor şartlar içinde varlığını sürdürmeye çalıştığını ifade ederek ”halkın sesi olan gazetecilerin ve basının yanında yer almalı onlara destek çıkmalıyız” dedi.

Gazetecilerin çok zor şartlarda toplumu özgür sesi olarak çalıştığını, emek verdiğini ifade eden Aslan herkesi okuduğu haberin önüne gelene kadar olan süreci düşünmesi gerektiğini söyledi. Gazetecileri ve basını eleştiren pek çok kişinin bilgiye ulaşma, haberin kaynağını bulma ve bunu kamuoyuna sunma süreciyle kimsenin ilgilenmediğini söyledi.

Tatili olmayan tek mesleğin gazetecilik olduğunu söyleyen Aslan “gazeteciler 24 saat çalışarak bir yandan baskı politikalarına direnirken diğer yandan çeşitli siyasal ve ekonomik engellemelere rağmen kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyor. Gazeteciler bir yandan evinin kirasını diğer yandan çocuğunun rızkını diğer yandan da kamuoyuna doğru bilgi aktarmanın telaşıyla çalışıyor.” Dedi.

Gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayınlanan süslü cümlelere karnının tok olduğunun vurgulayan Aslan  “Gazetecilerin 24 Temmuz’da güzel cümlelere özenle hazırlanmış mesajlara değil somut destek kararlarına ihtiyacı var.” Diye konuştu.

Basın İş Kanunu’nun uygulanmaması ve kayıt dışı istihdamın gazetecileri zor durumda bıraktığını söyleyen Aslan “sektörde kadrosuz telif sözleşmeleri ile çalıştırma kaldırılmalıdır. Ağır çalışma koşulları ve emeğin sömürülmesi uygulamalarına derhal son verilmeli. Kanuna aykırı biçimde muhabirlerin haftanın altı günü dahil olmak üzere akşam saatlerinde, bayram tatillerinde,  resmi tatillerde çalıştırılmaları durdurulmalı.” Dedi.

“Herkese açık meslek” olarak nitelendirilen gazeteciliğe bir standart getirilmeli” diyen Aslan internet yayıncılığı alanında çalışan gazetecilerin basın kartı sorunu devam ediyor. Herkes haberleri dijital kanallar üzerinden okurken bu alanda çalışan basının sorunları ise devam ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.