Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaplan’dan sert eleştiri

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı yeni market yasağı genelgesi ile ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2021 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:26
Kaynak: İHA
Kaplan’dan sert eleştiri

Milletvekili Kaplan yazılı açıklamasında, “AKP İktidarı yasakları öyle bir noktaya getirdi ki, turistlere her şey serbest, Türkiye’de yaşayan vatandaşlara kalem ve pil almak bile yasak! Bu mudur gerçek Covid tedbirleri? Vatandaşına, site içerisine çıkmayı dahi yasaklayan İktidar; turistler için herhangi bir yasak getirmiyor. Yine olan bu ülkenin insanlarına oluyor. AKP, beceriksizliğinin faturasını esnafa ve vatandaşlara yüklüyor” dedi.

AKP VAKA SAYILARINI DÜŞÜRMEK İÇİN İNSANLARIN YAŞAM HAKLARINA MÜDAHALE EDİYOR!

Milletvekili, İçişleri Bakanlığı’nca alınan tam kapatma yasak ve tedbirlerinin anlamsızlığını ifade ederek “O kadar saçma sapan, amaç dışı ve vatandaşı isyan ettiren yasak ve tedbirler var ki, insan gerçekten hayret ediyor. Mesela, markete giden vatandaş kalem, mum, ampul alamayacak. Gerçekten akıl ve mantık dışı, izahı olmayan bir dizi yasakla vaka sayısını düşürmeye çalışan İktidar önce her gün işe gitmek zorunda olan milyonlarca vatandaşı görsün. Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlarımızı, çöplerden günlük yiyecek ihtiyacını karşılamaya çalışan vatandaşlarımızı, aylardır ücretsiz izinde olan ve artık çaresizlikten tükenmiş olan vatandaşlarımızı, günlük yevmiyeyle çalışan ve aylardır para kazanamayan vatandaşlarımızı düşüneceğine akıl dışı yasaklarla ortamı iyice geriyor” diye ifade etti.

İNSANLARIN TEMEL İHTİYAÇLARINI BELİRLEMEK AKP İKTİDARINA MI KALDI?

Kaplan açıklamasına şöyle devam etti: “İlkokulda okutulan ‘Hayat Bilgisi’ dersinde, insanların temel ihtiyaçları olarak; beslenme, barınma, eğitim, yardımlaşma, giyinme gibi maddeler öğretilir. AKP’nin ülkeyi getirdiği noktada, evsiz ve işsiz kalmış milyonlar var. Sağlıklı beslenmenin hayalini dahi kuramayan, çöplerden evlerine ekmek, meyve, sebze götüren milyonlar var. İnterneti ya da bilgisayarı olmadığı için bir yıla aşkın süredir eğitim göremeyen yüzbinlerce çocuğumuz var. Açlıktan, yoksulluktan, işsizlikten intihar eden on binlerce vatandaşımız var. Bu durumda AKP’nin temel ihtiyaçları belirleme gibi bir lüksü olamaz! İktidara geldiği günden beri, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak yerine; yaşam haklarına ve temel ihtiyaçlarına müdahale etmiş bir İktidar, yine “sağlık” tedbiri adı altında sağlıktan uzaktan yakından ilgisi olmayan bir dizi keyfi yasak koymuş. AKP İktidarına, İlkokulda okutulan Hayat Bilgisi dersinin tekrar okutulmasını öneriyorum”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.