Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİANTEPLİ ve SURİYELİ SAYACILAR İŞ BIRAKACAK

Gaziantepli sayacılar, ayakkabı patronlarına "Düşük fiyatta saya dikmek istemiyoruz" diyerek iş bırakacak. 7-8 bin çalışanın iş bırakacağı eyleme Suriyeli esnaflar da destek verecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2019 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 22:50
Kaynak: İHA
GAZİANTEPLİ ve SURİYELİ SAYACILAR İŞ BIRAKACAK

BİRLİKTE EYLEM KARARI

Gaziantep’te düşük işçilik fiyatları nedeniyle zor günler geçiren sayacı esnafı Yüzde 50 zam talebi ile iş bırakmaya hazırlanıyor. Eyleme, Halep’ten gelerek Gaziantep’te işlerini sürdüren Suriyeli ustalar da önemli oranda destek verecek. Valiliğin, açık alanda eylem ve etkinlik yasağı nedeniyle iş bırakacak olan esnaf, yüzde 50 zam talebini alana kadar kahvehanelerde oturarak pasif eylem yapacak.

İŞ BIRAKMA EYLEMİ BAŞLIYOR

Konuyla ilgili olarak GÜNCEL’e bir açıklama yapan Sayacılar ve Saraciyeciler Odası Başkanı Mehmet Sarıbal, “Saya fiyatları düşük, bizler geçinemiyoruz. Bir nohut dürümü yiyecek paramız kalmadı. Maliyetler yükseldi, işçilik geriledi. Yüzde 50 zam talebimiz var. Alana kadar işe gitmeyeceğiz Biz yoksak patronlar saya diktiremez. Emeğimizin karşılığını istiyoruz" dedi.

“BEDAVAYA ÇALIŞIYORUZ”

Suriyeli mülteci saya ustalarından Muhammed, " Ben Halep’te usta idim, kendi işyerim vardı.. Savaş nedeniyle Gaziantep’e geldim Türklerle birlikte neredeyse bedavaya çalışıyoruz. Onlar nasılsa biz de öyleyiz. Masraflara biz de yetişemiyoruz" dedi. Başka bir mülteci sayacı ise "Fazla para istemiyoruz. Hakkımızı istiyoruz, onu da vermiyorlar. Mesai sürelerinin üstünden daha fazla çalışmamıza rağmen kazanamıyoruz. Türk, Suriyeli fark etmiyor. El ele olduk" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.